-
arkadaşlar merhaba ben bu hafta Bridge kısmı için
tonezone manyetik alıyorum gitarım ibanez manyetikleri inf3 infs serileri
Manyetiklerin output'ları önemli sanırım inf serilerinin outputları kaç bulamadım fakat ses olarak iyi aslında
Tonezone'un output 375 / Bass: 8.5 Mid: 8.5 Treble:5
Tonezone iced earth tarzı veya 80s' için uyarmı tavsiye edermisiniz fiyatı 135 milyon acil cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim.
-
Alın size videosunuda veriyorum
Bu test
http://www.youtube.com/watch?v=ice1EF3T_FM
Bundada aynı eleman for the love of god denemiş (lol)
http://www.youtube.com/watch?v=EPvBjFozd_c&NR
-
manyetik iyidir ama senin gitarına gitmeyebilir..
o yüzden birşey söylemek zor, ama bence bu manyetikte her halükarda rock/metal çalınır. paf tipi humbuckerlarla hatta eq ayarı ile biraz kasınca strat singleları ile bile çalındığına göre, neden tonezone ile çalınmasın..
-
tamam teşekkürler senin fikirler iyidir herzaman deniyim bakalım ne olucak paul gilbert ve vinnie more'da kullanıyormuş referans işte :))))) görüşürüz.
inf serilerinin output larının kaç olduğunu bir bulabilsen harika olur aslında internette bulamadım dostum :-s
-
ben olsam inf serisinin ya da başka bir manyetiğin votaj ölçümünü o kadar umursamam. neye göre ölçüyorlarmış onları? tellere hafifçe dokunarak mı sağlam bir şekilde geçirerek mi? 8 numara tellerle mi 11 numara tellerle mi? manyetikler tellere iyice yakınken mi yoksa uzakken mi? bas tellerine göre mi tiz tellerine göre mi? tek tel çalınca mı yoksa akor çalarken mi?... hani türkçede bir deyim vardır sxxxx yarışı diye. manyetiklerin voltaj ölçümünün herhangi bir standardı olmadığı halde manyetik üretici firmalar arasında da bu türden bir yarış varsa orasını bilemem.
-
senin sandığın gibi değil.tellerin manyetik etrafında dönme sayısına ve mıknatısların türüne göre vs....
-
tellerin manyetik etrafına birim zamanda titreşim sayısına frekans deniyor. zaten manyetiklerin her frekansa eşit davranmadığı bilinir. hangi frekansa göre ölçüyorlarmış çıkış voltajını?:)
-
senin teknik bilgiler iyidir yanlız ben yanlış anlatmadım değilmi?
mesela emg 'nin output 1500 , tonezone'da 325 diyor bende inf'ninkini merak ettim yani demek istediğin output değerleri çok önemli değilmi????
türkçe arattığımda yığınla site çıkıyor arama butonları herzaman düzgün çalışmıyor buraya konu açtım kusura bakmayın belki daha önce konuşuldu ama buradada arama butonu yok iyimi :)
şimdi , tonezone bridge kısmına takıldı ilk başta yanlış leyimlendi ses çıkmadı sonra ise düzeltildi şu anda deniyorum yanlız,
sanki köprüdeki inf manyetiği ile tonezone arasında fark yok bu imkansız? kesin ses farkı olması lazım yanlışmı leyimlendi?
(5 switch var alttan 3 tanesinde ses aynı?!?!?! )
birde ben mibemol tonunda çalıyorum çekilen ayar kötü olmuş çünkü mi-telinde 18'inci perdeye basınca CARK CARK ediyor :-s haydaaa , alyans ile yükselttim şimdi onu.
Tonezone'un manyetiği çok altta kalmış onuda yükselttim tele çok yakın ama anlamadım yanlışlıkla köprüdeki single manyetik ile bu tonezone'un kablolarımı karıştı acaba? o kadar para verdik hay aq ben ne şanssız adamım yahu...
kkurt senin msn'de ekliydim ben online olabilirmisin lütfen goldixx'ten konuşmuştuk bir kere sonra tatile gitmiştim görüşemedik vikings sende gelirmisin lütfen
-
mesela emg 'nin output 1500 , tonezone'da 325 diyor bende inf'ninkini merak ettim yani demek istediğin output değerleri çok önemli değilmi????
o ölçümler fazlasıyla tahminidir, şöyle adam gitarı eline alıyor tellere sağlam bi geçiriyor, osiloskopta gördüğü en yüksek değeri kağıta yazıyor falan:) rakip şirketinki daha yüksek çıktıysa daha sağlam bi geçiriyor, bidaha bakıyor...:)
şimdi , tonezone bridge kısmına takıldı ilk başta yanlış leyimlendi ses çıkmadı sonra ise düzeltildi şu anda deniyorum yanlız,
sanki köprüdeki inf manyetiği ile tonezone arasında fark yok bu imkansız? kesin ses farkı olması lazım yanlışmı leyimlendi?
(5 switch var alttan 3 tanesinde ses aynı?!?!?! )
önemli bir fark olmaması hayli olası... ben olsam fark olmadığını görünce hiç şaşırmazdım.
Tonezone'un manyetiği çok altta kalmış onuda yükselttim tele çok yakın ama anlamadım yanlışlıkla köprüdeki single manyetik ile bu tonezone'un kablolarımı karıştı acaba? o kadar para verdik hay aq ben ne şanssız adamım yahu...
yani ne diyim... eski manyetiği söküp onun yerine kabloları karıştırmadan taktıysan sorun olmaması lazım.
-
ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. :) rakip şirketlerin allah...
Yahoo kapanmasaydı keşke orda ne gitar sesleri ne ekipmanlar vardı ama para yoktu alamadık..
son sorum , manyetiği neye göre aramalıyım? bass: 8 middle:8 treble:5 yazıyor mesela manyetik değeri için bunuda dikkate almalımıyım?
Manyetikleri özel gitar üreten ve manyetik takan biri halletti fakat ilk deneme kötü oldu çalışmadı tonezone önceki mesajımda belirttiğim gibi.İstanbul anadolu yakasında bu konuda bilgisi olan birini biliyormusunuz gerekirse ona götürüp baktırırım
şunu düşündüm , kendi ekipmanlarım ile ilgili her bilgiyi bulup bir makale hazırlıycam böylece diğer dostlar çile çekmesin sizde yorulmayın.
*135 milyona aldım pahalımı aldım? ( ikinci el almak istemedim)
http://www.youtube.com/watch?v=bTIoCJvOuYo
http://www.tonilloret.net/eng/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=6
burdaki ekipman resimleri silinmiş onları göstericektim ne güzel tondur bu ya off of...