Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

manyetik seçiminde yardım edermisiniz..

• scarlespaul • 15 Ekim 2006 11:37 • #553024
    selam arkadaşlar
    elimde neckte dimarzio red velvet
    ortada fender lace sensor
    köprüdede x2n olan 95 model bir charvel gitar var ama ben gitarımın bu manyetik setinden memnun değilim manyetiklerin kimi çok güçlü kimi çok yumuşak aralarında bir uyum yok bende çözümü manyetiklerimin hepsini birden değiştirmekte buldum
    şimdi bana birbiriyle uyumlu olacak şekilde çok yumuşak veya çok sert olmayan ama istediğimde yumuşatabileceğim veya sertleştirebileceğim bi set önerebilirmisiniz?
    bu arada manyetikler dimarzio veya seymour duncan ın burda kolayca bulabileceğim manyetikleri olursa sevinirim
  • kkurt • 15 Ekim 2006 11:55 • #553025
    sd59n sap, fender lace sensor orta (eskisi kalsın), sd59b veya dimarzio paf pro köprü.

tabi manyetiklerle ne yaparsan yap gitarın karakteri neyse odur, bir de o durum var. o yüzden belki de boşuna para harcıyorsun.

stratlara sap posizyonundaki humbucker pek iyi gitmeyebiliyor o yüzden belki de orada da eski manyetiğin kalmasında fayda var. zaten asıl sorun x2n gibi görünüyor. onun yerine paf tipi bir humbucker takarsan daha dengeli bir manyetik seti olur. yok daha akıcı bir solo tonu isterim diyorsan paf pro olsun. ama evolution, super distortion vs gibi birşey olmasın, onlar fazla kaçar single manyetiklerin yanında.
  • scarlespaul • 15 Ekim 2006 12:32 • #553026
    ben zaten sap pozisyonu için single manyetik düşünüyorum ama eskisinin kalması pek bi işe yaramaz çünkü red velvet tan beklediğimi alamadım
    aslında yeri geldiğinde humbucker olarakta kullanabileceğim bir manyetik arıyorum ama varmıdır öylesi?
    birde lace sensor un orda kalması gerektiğinden eminmisin?
  • kkurt • 15 Ekim 2006 12:38 • #553027
    çok kurcalamanın anlamlı olmadığını düşünüyorum. manyetik işte tellerde ne varsa onu alıyor. ama birbirine benzer çıkış seviyelerinde olanları almakta fayda var, bir de x2n türünden abartı şeylerden uzak durmakta.
  • kkurt • 15 Ekim 2006 14:34 • #553028
    aslında yeri geldiğinde humbucker olarakta kullanabileceğim bir manyetik arıyorum ama varmıdır öylesi?
    ?

var öyle birşey. dimarzio'un malmsteen için ürettiği manyetiklerden biri o şekilde kullanılabliyor. ama ne derece humbucker tonu veriyordur onu bilemem, zaten strat tarzı gitarlara sap pozisyonuna humbucker pek gitmediği için vermese de olur zaten olmayacak duaya amin denilmez diyebilirsin tabi.

bir de seymour duncan'ın bir manyetiği var ama o köprü pozisyonu için iki normal single'ı yan yana koymuşlar, humbucker yapmışlar. o da humbucker tonunu pek tutturamıyor olabilir.
  • scarlespaul • 15 Ekim 2006 17:17 • #553030
    o zaman ben red velvet a da dokunmayayım
    sadece x2n i değiştirip pedal alayım en mantıklısı bu sen ne dersin?
  • kkurt • 15 Ekim 2006 17:39 • #553031
    evet x2n i değiştirmek iyi fikir.
  • scarlespaul • 16 Ekim 2006 21:26 • #553037
    teşekkürler kkurt..
  • XES • 28 Ekim 2006 12:03 • #553245
    Konu biraz hortlamış olacak ama X2N'i hemen değiştirmek en mantıklısı. Neck için arada single tonu istiyorsan kkurt'un tavsiyesine de uygun olarak 4 kablolu SH59n'ler mevcut. Ben kullanıyorum ve son derece memnunum. Bir switch ya da push-pull potans ile tek sarımı etkinleştirip devreden çıkarıyosun. Dolayısı ile humbucker-single arasında geçiş yapabiliyorsun.
  • scarlespaul • 12 Kasım 2006 22:05 • #553550
    o manyetiklerin sesini dinleyebileceğim herhangi bir kayıt varmı?