Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gitarda Kalite-Marka ilişkisi

• noneimp • 3 Kasım 2006 17:42 • #553326
    şimdi bu mesajdan sonra cort fanatiği olduğum sanılmasın.ben bir jackson kullanıcısıyım.ama insanların sırf cort ismini kötülemesi cok ağırıma gidiyor.sonuc olarak zamanında esp de cort gibi zamanlardan geçti.
  • BurakFender • 3 Kasım 2006 19:04 • #553329
    valla cort, usa bc.rich kalitesinde gitar yapsa fiyatıda 500 ytl olsa yine de almam...

evet bu bence biraz marka takıntısına girmiş.sebep ne ki?headstock taki "Cort" yazısımı?eğer önermemenin asıl nedeni buysa o sticker değişebilir gerçi pek o umrumda değil ama...cidden özellikleri çok daha iyi görünen bir gitarı marka yüzünden bir kenara itip onun yerine daha pahalı ve özellikleri daha düşük olan bir gitarı almak...
  • Black_Haze • 3 Kasım 2006 19:17 • #553330
    ben kendim için konuşuyorum kime ne, yazdıklarımı dikkatli oku kendim almam diyorum.cort madem bu işi iyi yapıyor neden amerikada ve avrupada fazla tutulmuyor cort, schecter ile aynı yolun yolcusu ama schecter peynir ekmek gibi gidiyor yabancı ülkelerde.
    demişsinki yekpare set-neckten daha fazla sustain verir sana bi tarafımla gülüyorum şu an..insanlarla esas sen yanlış bilgi veriyorsun.

birde demişsin maun dolgun ton verir diye (evet verir).sana soruyorum o zaman ESP-TRUCKSTER maunla cort x-th'nin maunu aynımı????

son olarak diyorumki cort kötü değil ama ben almam...bunun marka takıntısı ile alakası yok bir çok gitarist ltd kullanır peki niye cort yok ellerinde....
  • noneimp • 3 Kasım 2006 20:24 • #553335
    ben esp truckster ile cort x th karsılastırmasımı yaptım.yok ole bişey.kimse imzalı seri custom bir gitar ile cort x th ı karsılastırmıyo.ve sen gülmeye devam et.yekpare gitarlarda set neck e gore sustain daha fazladır
    hatta sustain için bir karsılastırma yapılırsa...

yekpare > set neck > bolt on...

ve sana set neck konusunda
    ahahahahaa
    (aksam aksam güldüm sağol)
  • noneimp • 3 Kasım 2006 20:35 • #553336
    valla set-necklerin bol sustainli ve sert olduklarını biliyorum ama yekpareleri bilmiyorum ama bolt-on dan daha sustainlidir.hem sen fazla sustaini ne yapacan zaten floyd roselu gitar alıyorsun gitardan fazla sustain bekleme :)

bu mesajını yeni gordum ve bişeyi fark ettim.yekpareyi bilmiyorum ama bolt on dan daha sustainlidir.vay bee :D set neck yapıstırma olur
    yani govde nin içine yapıstırılır sap.ama yekparede govde ve sap tek parcadır.bu nedenle ağacta titresim kaybı minimum a iner.ayrıca floyd rose lu gitar alıyorsun fazla sustain bekleme nedirki???floyd rose lu bir gitar (belli bir kalitenin üstünde olanları) sabit koprulu gitarlardan en fazla 5 6 saniye daha az sustain verir.ki o da maksimum.floyd rose a manyetiklere ve ağacına gore de değisir tabi.

kişisel tartısma bir yana.cidden su durumda cort alman daha mantıklı.ayrıca head stock ta sticker değil kabartmalı ve ayna seklinde cort yazıyor.kesinlikle cort m400 den iyi.ikisinide denemis ve uzunca süre calmış biri olarak görüşüm bu.
  • Black_Haze • 3 Kasım 2006 21:19 • #553339
    kardeşim tam tersi bak mesajım silinmiş orda vardı araştır lütfen öyle yaz.set demek bütün demektir.yekpare ise birleşiktir.
  • noneimp • 3 Kasım 2006 22:40 • #553340
    abicim cidden yanlısın var.bak simdi
    yekpare gitarlarda sap govde boyunca uzanır.yani sap ve govde birlesiktirler tek parcadırlar.set neck gitarlarda ise govde vardır tam bir parca...sap daha sora govdenin iç kısmına yapıstırılır.gibson les paul lerde ve chester gitarlarda cok gorulur.genelde cou prs de set necktir.bi cok ismi var...set neck,set-thru,set in olarak baya ismi var.yekpare için vereceğim orneklerde de jackson un butun usa gitarları.(dk1 haric)ayrıca rr5,kevin bond signature rhoads(benim gitarım olur),sl3 var.bunlarda japon olanlar.daha oncede set neck bir gitarım vardı.yani her sap cesidini kullandım ve solediklerim konusunda da %100 eminim.
  • BurakFender • 3 Kasım 2006 22:54 • #553342
    hmm.peki black haze diyelim m-400 daha kaliteli de o farkı ödemeye değermi??(300 usd)gerçekten değerse...
  • Black_Haze • 3 Kasım 2006 23:02 • #553345
    senden sadece bir ricam var;

google a gir neck thru yaz grafiklerde ara sonra set neck yaz yine grafiklerde ara bana hak vericeksin....

neck thru http://www.lanningmusic.com/neck%20thru%20back.jpg
    set neck http://www.qualitymusicianssupply.com/Pics/Dillion/D653F-close-neck.JPG

bak ben senin yerine koydum :))
  • noneimp • 3 Kasım 2006 23:04 • #553346
    demek istediğim o.o farkı odemeye değmez.en azından benim gozumde.baska forumlardada arastır bunu bence.cort türkiye forumlarından uzak dur.orda körü körüne x th denir.ama baska forumlardanda fikir al.cou kişi x th der gibi geliyo.gercekten üst düzey bir gitar ve emin ol o alet 850 dolardan daha fazla eder.