-
Merhaba,stüdyolarda koşturmaktan yorulduk, biliyorum aynı ses kalitesini elde edebilmemiz zor ama davulcumuzun elektronik davulunu düşününce prova ortamını eve taşımak gibi bir fikir doğdu. Bu doğrultuda iki gitar amfisinin line out'unu bir bass prosesörünün line out'unu, elektro davulun line-out'unu ve mikrofonu alıp bir miksere girmek sonra da dört kulaklığa çıkış vermek istiyoruz. Bunun için nasıl bir mikser (ses kartı, audio interface de olabilir) almalıyız ve kulaklık çıkışları için ne yapmalıyız, yardımınızı bekliyoruz.....
-
dostum kayıt yapmayıp sadece ses almak istiyosan sadece mikser yeterli..ses kartına gerek yok yani.onun dısında ufak bi mikser işinizi gorur zaten ama efek falan katmayı ciddi olarak dusunurseniz iyi bisey almanız gerekirki onlarda pahalıya gelir..ayrıca alet girişlerinde sorun hiç bi sekilde yasamazsınız yani bi avuz kadar olan bi mikser almazsanız :)) ama cıkıs olarak 4 main out u olan mikserler genelde cok kucuk olmuyo o yuzden ya iki tane studyo monitoru ya da aktif herhangi iki monitor alıp baglamanızı tavsiye ederim..cıkıs sorunu nu hallederseniz fiyatlarıda uygun..
-
minimum 6 kanal (input) bir mixer alıcaksınız sonra bir elektronikçiye gidip kaç kulaklık bağlamak istiyorsanız o kadar çıkışı olan bir kulaklık amfisi yaptırcaksınız.(Hazırları ne kadar bilmiyorum ama yaptırmak çok para tutmaz.) Bu yaptırdığınız amfiyi de mixere bağliycaksınız. Buraya kadar sanırım bir sorun yok ancak amfilerinizin line out u ne kadar kaliteli? Yani mixere bağladığınızda kulaklıktan cazur cuzur sesler vermesin.. Ayrıca davul, 2 elektro, bass ve vokali aynı anda rahatça duyabilmek için çok kaliteli kulaklık kullanmanız gerek bu da bir hayli para tutar. Bizde zamanında aynı şeyi yapıcaktık o yüzden biliyorum ilk düşünüldüğünde çok güzel bir fikir gibi geliyor ancak sonradan araştırınca birsürü sorun çıkıyor. Kolay gelsin...
-
4 ayrı kulaklık kullanacaksanız, 4 bus send'i olan bir mikser almanız gerekir. Buna dikkat edin yoksa kulaklık kullanamazsınız. Ayrıca yaptıracağınız kulaklık amplifikatörünün dört girişinin de monoyu stereo'ya(aslında stereo demeyelim de, tek kanalı kulaklığın iki kanalı diyelim) çevirmesi gerekir yoksa kulaklığın tek tarafından ses alırsınız. www.ampli-fi.com sitesinde kulaklık amplifikatörü yapan biri var. Güzel aletler yapıyor. Dört kanallı bir amplifikatörü 100-150 YTL'ye yaptırabilirsiniz.
-
Soruya cevap değil, sadece bir ek: Bu işe girişmeden önce elektro anfilerinin line out'larını kullanacağınız kulaklıklarla denemenizi öneririm. Genelde anfilerin line out'larında speaker simulator olmadığı için oldukça işe yaramaz bir ses verirler. Her şeyi ayarladıktan sonra sinek vızıltısı gibi bir sesle çalmak zorunda kalmak pek hoş olmaz. Anfi yerine V-amp, POD gibi speaker simulator'u olan prosesörleri kulaklıkla kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
-
Öncelikle herkese cevapları için teşekkürler...bu iş düşündüğümden de karmaşık olacak galiba. Amfi line out'ları probleminin farkındaydık zaten. Ama birimizin amfisi Marshall MG-30, bunun emulated line-out'u var, sorun benimkinde, ne yazık ki Vox Cambridge'lerin line-out'u emulated değil, kulaklıkla hakkaten kötü sonuç veriyor, onun yerine amfinin line out'unu bilgisayara girip kullandığım revalver adlı efekt prosesör programının tüm modüllerini kapatıp speaker modelini kullanarak sesi şekillendirip, bilgisayardan miksere bir çıkış ayarlamayı düşünüyorum. Peki diğer sorum; bahsettiğiniz mikserlerin power'ı olur mu, yoksa ayrım bir power amp de katmak lazım mı set-up'a
-
bilgisayar işe latency katar, daha geniş bir setup gerektirir. kulaklığa ne gerek var 10 kanal civarı bi mixer işinizi rahat görür. sesleri sona kadar açmanıza gerek yok davulunuz da zaten elektronik