-
arkadaşlar bende fender strat squire var ama bu gitarla hep tek ton çalıyorum... gitara yaptırabileceğim bir işlem var mı farklı (blues-jazz tonları gibi) tonlar elde edebilmek için ? ya da gitara bir işlem yapılamaz, gitarı değiştir diyorsanız da bunu nasıl bir markayla takas edebilirim? biraz hesaplı olsun ama iyi de olsun istiyorum..bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim...
-
Açıkçası ne istediğini anlamak çok güç,Fender ve akabinde Squier "clean tone" yani single manyetiklerinin temiz tonu ile bilinir,blues ve caz çalan birisi bunları neden sevmez biraz daha açman gerekcek.Hem gitardan tek bi ton çıkması ilginç bi durum manyetik selektrönün aşağı yukarı çek,değişik tonlar gelecektir. :) Ki bu tonlar zaten blues,caz için biçilmiş kaftandır normalde.:)
-
işte sorun da orada =) her ne kadar blues çalmak istesem de cover şarkılarda haliyle çatlak tonlara da ihtiyaç duyuyorum... tek bir ton diyerek manyetik selektörün ton değiştirmediğini değil, manyetik selektörün tüm tonlarına rağmen sesin çok temiz çıkıyor olması... ne bileyim, sinmedi sanırım içime...
-
Single coil manyetiklerin çok yüksek çıkışı yoktur,onun için güçlü bi distortion pedalıyla kullanırsan gitarı anca tatmin eder ya da manyetik modifiyesi yapabilirsin...
-
çok teşekkürler
-
gidip bi tane boss os2 edin :)
-
Aynı aletten bende de var.eşikteki snglı hmbucker ile değiştir.blues tonu için swiçi en yukarda kullan cower için humcker!!!
-
single coil humlar var. misal benim squier'deki dimarzio fast track 1. dip gürültüsü yok. bu arada senin gitar kaç yapım ve çin mi kore mi?