Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitar üretim yeri hakkında bilgi gerekiyor!

• Metalist_Boy • 14 Kasım 2006 01:00 • #553571
    Ya hani bu gitarların kore,japon,usa,çin herneyse boyle yerlerde üretilince ne farkı oluyo yani seste nasıl bir fark olabilirki aynı agacı kullandıktan sonra aynı sistemi koyduktan snra gitara bi anlatabilirmisiniz cok merak ediyorum bazıları diyo kore olması beni soguttu gitardan hayır japon gitarda kore değil mi :S
  • Black_Haze • 14 Kasım 2006 12:10 • #553577
    bütün herşey fark eder işçilikten potanslara kadar..
  • ibanetze • 14 Kasım 2006 17:11 • #553578
    aynı agacı kullandıktan sonra aynı sistemi koyduktan snra

Aynısını koyduklarını nerden biliyosun?
  • roger • 15 Kasım 2006 03:05 • #553594
    dostum herşeyin pahalısı amerika da üretiliyor mesela bir elektro harmonix pedalla boss arasında çok fazla fiyat farkı var ben şuna inanıyorumki son yıllarda squierinden tut epiphonesine kadar hepsi gibson ve fender kalitesinde üretiliyor bunun sebebi bu iki yan ürünün kalitesinin artması değil fender ve gibsonun kalitesinin düşmesi gitarda atılan polyester cila bile sesi değiştiriyor ama bu senin dediğin 1956 gitarlar için geçerli leo fender ve işçileri yorgun artık makineler çalışıyor hiç birşey seni soğutmasın git bi müzik markete dene bi anfide eğer senin tonunsa gitardaki 100$ dahi olsa güven ve al çünkü bütün gitarlar artık aynı alıyorsun ve en fazla 2 yıl dayanıyor revizyon yapmassan
  • Metalist_Boy • 15 Kasım 2006 19:13 • #553612
    Anladım tamam sagolun hepinize yardımlarınız için teşekürrler :D
  • orcunss • 15 Kasım 2006 19:29 • #553613
    dsotum kesinlikle hiç bi gitar aynı degildir ve nerede uretildigi gercekten onemlidir..manyetiklerinden aksamlarına kadar hersey degisir..mesela ibanezlerin en iyileri japonyada jacksonlar ise amerikada uretilir..amerikan gitarlarda ikinci kalite japonlardır ondan sonra kore endonezya falan gelir..aralarında da cok fark vardır..bunu anlamak içinde zaten gitar profesoru olmaya gerek yok fiyatlarına bakarsan anlarsın..mesela bi amerikan jakson calmanın tadını herhangi bi japon veya kore malı gitardan alman mumkun degil..
  • Black_Haze • 15 Kasım 2006 19:41 • #553614
    esp diyorum made in japan ...
  • ibanetze • 15 Kasım 2006 19:46 • #553615
    ...mesela ibanezlerin en iyileri japonyada...

En iyileri onlar mı bilmem ama en pahalıları U.S.A Custom Ibanezler...
  • vodoo1 • 15 Kasım 2006 21:09 • #553616
    aslında bu bir takıntı meselesi millet ezberlemiş kore malı dandik diye herşeyi dandik biliyorlar.gerçi orada işçilik ucuz olduğundan pek özen gösterildiğinide söyleyemem ama amerikada pahalıda ne oluyo..aslında aynı ağacı kllansalarda malzeme durumu değiştiriyor.amerikada adamlar ağaca şekil vermek için filan ilaç kullanyolar korede de kullanıyorlar ama birinin tüpü 20$ diğeri 3$ işte bu yüzden farklı.
  • Metalist_Boy • 16 Kasım 2006 20:10 • #553636
    haa yani birinde cok fazla ugrasmıyolar sadece o yüzden fiyat daha ucuz oluyo anladım tamam