Arkadaslar hepinize iyi calismalar... Benim bas gitarda calmak kullanmak istedigim bir on var... Cok 2insoft bir bas tonu ama cok guzel... enelde pop muziklerin alt yapısında kullanılan bir ton... Nilgun'un albumunde Sazlıklardan havalanan (konusamıyorum) adlı sarkıda duymustum bu tonu....
Ayrıca yanlıs hatırlamııyorsam haluk leventın Zor ask adlı sarkısının ıntrosu da bu tona benzıyordu....2in
Elımde Cort Action bass var... Pedalım yok... Ama arkadasın RP80 ni var elimde (elektro gitar icin digitechin) bu tonun ismini ya da nasıl yapabılecegimi bilen bir arkadas yardım edebilir mi bana ne lursunuz......
söylediğin tonun perdesiz bas tonu olma ihtimali var mı acaba.çünkü haluk levent şarkısındaki baslar hatıraladığım kadarıyla perdesiz bas.tınısı itibari ilede kullanılan koma sesler sana farklı bir ton hissi vermiş olabilir.
anladım ben senin demek istediğini arkadaşım:)aynı ton dt-in the name of god da da var ve bende bu tonu bulmak için çok uğraştım.perdesiz bas değil ama o tonu yakalamak için kaliteli bi eq un olması lazım ve gitarının manyetiklerine bayaa bi güvenmen lazım..ben bütün uğraşlarım sonunda buldum o tonu ama şimdi sana nasıl anlatcam orasını çözemedim:D
neyse kısadan anlatmaya çalışayım bende rbx 374 var ve dt-john myungun rbx signature basında kullanığı aktif manyetiklerin aynısından bendede var:):)biraz mid ton yakalaman gerekiyo kısacası geb-7 var bende bir de bu manyetik-pedal ikilisiyle sağladım bu tonu..eşik manyetiğinin üstünde yumuşak çalınca çıktı:):) yaa senin sorununu çözemedim galiba ama cort hiç çalmadım ve aynı ton her gitarda ve ekipmanda ayrı bişekilde sağlanıyo yani biliyosun:):)
eyvallah bqr kardesim... ilgilendigin için tesekkur ediyorum... midlerle bir oynayayım bakalım... bendeki manyetikler aktif degil bu nedenle pek istedigim gibi olmayacak ama bi sekilde ugrasacagım... tekrar tekrar cok tesekkurler