Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Şu akorların adını bilen varmı?

• berkaialll • 11 Aralık 2006 03:52 • #553993
    --3--------2---------
    --2--------1---------
    --3--------2---------
    --2--------1---------
    ---------------------
    ---------------------

bi parçada kulaktan çıkardım herif bunlar üzerinden arpej yapıyodu. 1.si D7 dicem ama en üstteki işi bozuyo.. D7 olması için 2 yerine 0 olmalı. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinicem. Teşekkür ettim.
  • grupmulanbu • 11 Aralık 2006 09:50 • #553994
    ilk sıradaki A#dim sonraki Adim..yani diminish akorlar...malmsteen amca çok kullanır bunu..

gamı ise şöyle olur..

Adim

e----------------------------------------------11--14-------------
    B-------------------------------------10--13----------------------
    G-----------------------------8--11-------------------------------
    D--------------------7--10----------------------------------------
    A-------------6--9------------------------------------------------
    E------5--8-------------------------------------------------------
  • berkaialll • 11 Aralık 2006 21:50 • #554012
    teşekkürler dostum ama www.chordfind.com da A#dim akoruna baktığımda farklı bişey gösterdi

--X-----
    --2-----
    --3-----
    --2-----
    --1-----
    --X----- A#dim.
  • grupmulanbu • 13 Aralık 2006 20:58 • #554042
    bi akoru kırk farklı yerden basabilirsin..farklı basışlardaki notalara bak..yani hangi notaları basmış..bastığı notaların toplamı akordur..teoriye göre çok fazla yerden basılabilir ama baskın ses olayı falan var..onun için her akorun her basışı kullanılmaz..o sitede de muhtemelen teorik olarak basabileceğin akorları gösteriyordur..
  • berkaialll • 13 Aralık 2006 21:23 • #554043
    tamam caktım olayı =) bende öyle tahmin etmiştim! off kafa karıştırıcı! yoksa bilmediğimiz için mi kafa karıştırıcı geliyor. Oturup teorik çalışmak lazım bunları. Neyse çok sağol, allahtan kulak var çıkarabildim bu akorları da.