-
arkadaşlar gitar almayı düşünüyorum henüz herhangi bir şey belirlemedim ancak ikinci el mi yoksa sıfır mı konusunda özellikle ülkemizdeki diğer ülkelerdeki fiyatlara göre muaazzam pahalılık sebebiyle sıfır almam halinde aptallık yapacağımı düşünüyorum.ne dersininz sıfır mı ikinci el mi?
-
Gitarına göre değişir. Mesela aptallık demiylimde türkiyden sıfır fender almak pek makul değil. Öteyandan ibanezlerin fiyatları türkiyede son derce iyi seviyede nerdeyse amerikayla aynı. Tabi temiz ikinci el en makulu bence yani en nihayetinde gitar o kadar bozulacak bir alet değil kaldıkı temiz kullanılmış bir 2. el alet dükkanlarda satılan sıfırlardan daha bakılmış olabiliyor bazen. Sonuçta dükkanlarda duran aletleride bir sürü insan deniyor almak için.
-
türkiyeden fender,jackson ve esp alınmaz ama diğer markalar uygun bence..birde illa sıfır alıcam diyorsan mağazada o gitardan kaç tane varsa hepsini dene öyle al...
-
elektro gitar alıcam yaklaşık altı senedir çalıyorum ama bu süre zarfında çeşitli sebeplerde dolayı (aile okul vs.) kendimi olması gerektirdiği kadar geliştiremediğim(yeterince bu işi yapmak istememişsin istesen yapardın diyenler olacaktır aranızda ama inanın elimden geleni yaptım:( neyse bu önemli değil)bir gerçek.şimdi bunun için bolca olmasada zamanım var profesyonel değilim ama amatörde sayılmam.şu da bi gerçek müzik-gitar terminolojisi hakkında pek bilgim yok. elime fazla gitarda geçmedi imitasyon fender jakson çaldım elimde bi de washburn wg580 vardı he birde digitech rp200 vardı.hani gerçek bi fender nasıldır bilmem şimdi bi elektro gitar almak istiyorum 1000 ytl yi biraz esnetebilirim tabii bunun diğer aksesuarlarıda var onlar için ayrı bütçe ayırıcam. blues-rock ağırlıklı olmakla birlikte metalde dinlerim(zannediyorumki ilk tarzımı karşılayacak bi gitarla bu tarzda çalabilirim yoksaa öyle değilmi?)çok soru soruyorum çok konuşuyorum ve ne istediğimide tam olarak bilmiyorum biliyorum:)farzedinki gözüm yeni açıldı bu kardeşinize bi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
-
ve dediğim gibi ikinci elmi sıfır mı almak bu bakımdan daha doğru olur kısacası ben çook uzun zaman tatmin edebilecek ilerde modifiye yapabileceğim bişey lazım
-
o zaman biraz reklam gibi kaçacak ama elimde yamaha rgx 220dz var 350 ye satıyorum sıfırı 800 ytl istersen görüşelim. :D
-
bende de ibanez RG470 var japan 700 ytl :)