Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kusura bakmayın bu son ! Tonlar hakkında

• Metalist_Boy • 15 Aralık 2006 22:25 • #554082
    arkadaslar bu low mid high falan bunları acıklayacak olan var mı bana yani mid sesin neyini etkiliyo low neyini etkiliyo ne gibi değişiklikler yapıyo falan cevap vereblirmisiniz ?
  • Afak • 16 Aralık 2006 00:35 • #554083
    low, düşük frekans, sesin bas özelliği;
    high, yüksek frekans, sesin tiz özelliği;
    mid, ortada kalan frekans aralığı.
  • KeReMmM • 16 Aralık 2006 00:45 • #554086
    low -> bas
    low mid -> bas ve orta ses arası
    mid -> orta ses
    high mid -> tiz ve orta ses arası
    high -> tiz ses
  • Metalist_Boy • 16 Aralık 2006 13:05 • #554091
    tamam sagolun cevap için teşekkürler :D
  • Single_FACTOR • 16 Aralık 2006 18:31 • #554097
    EQ level
    +20db / -20db

+20dbI----------------------------------------------------------------------
    ---------I--------------------------------------------------(C)----------------
    ---------I-------(A)-----------------------------------------------------------
    ---------I---------------------------(B)---------------------------------------
    ---------I------------------------------------------------------------------
    -20db-I------------------------------------------------------------------
    -------------20____100____500____1k_____5k____10k____20k___

A Low; B Mid; C High noktaları ise

Örneğin:
    EQ: "A" noktasının EQ değeri olarak +/-20db yüksekliğini ifade eder(X doğrusu).
    f: noktanın 20hz/20k aralığını gösterir (y doğrusu)
    Q: Noktanın bulunduğu yerdeki keskinliğini ayarlar
  • Metalist_Boy • 16 Aralık 2006 19:40 • #554098
    Tamamdır işte bunu ogrenmek istiyodum gt-8 dede bunlar var q f falan onların ne oldugunu anlayamamıstım :D sagol cevapladıgın için