Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

tel titreşimi normal mi?

• sertanza • 18 Aralık 2006 11:25 • #554113
    squier telecaster std. model gitarımla alt tellerde (d-g-b) çalışma yaparken kalın E telinin (tele vurmadığım halde) titreştiğini görüyorum. bu titreşim çok fazla değil, hafif bir salınım halinde. ancak yine de uğultu şeklinde amfiden ses yapmakta. tele pena değmediği halde buna neden olan şey ne olabilir?
    köprüdeki tel eşikleri yeni model. yani her tel için ayrı eşik var.ve bunlar birbirlerine temas etmiyor. bu nedenle bir telin titreşiminin diğerine aktarılması mümkün değil gibi. yine de fikirleriniz nelerdir? teşekkür ederim.
  • fibonacci • 18 Aralık 2006 17:31 • #554117
    Bu normal diye biliyorum. Tekniğini geliştirmelisin o teli susturmak için. Temiz çalmak önemli birşey.
  • KeReMmM • 18 Aralık 2006 22:32 • #554131
    Mi notasına bastığında mi teli de titrer.. Elinle susturabilirsin.
  • sertanza • 18 Aralık 2006 23:08 • #554133
    tekrar teşekkür ediyorum arkadaşlar. tuşemi geliştirmeye devam demek ki..
  • runemagick • 7 Ocak 2007 04:33 • #554528
    ben bas çalıyorum,bu sorun bendede oluyodu,başka tele basmama rağmen alakasız teller titriyodu.tuşeyle filan alakası yok,ama artık olmuyo niyeyse,arada bi geliyo heral.şaka bi yana mantıklı bi sebebini bilen varsa söylesin
  • JON_SCHAFFER • 7 Ocak 2007 05:05 • #554529
    tel titreşimi normaldir boş tellerle aynı olan notaları çalarsanız kalın olan olan tel titreşir rezonanstan dolayı.bu yüzden temiz çlamak diye bir kavram var seslerin karışmaması için diğer telleri çalmıyorken susturmak gerekir.
  • kkurt • 7 Ocak 2007 13:24 • #554536
    o gitarda ne türden bir tremelo var? sabit köprülü gitarlarda öyle bir problem görmedim ben. 6 vidalı "vintage" tabir edilen tremelolarda da öyle çok dert edilesi türden problemler görmedim. ama 2 nokta etrafında sallanan türlerde olabilir onların köprüleri titreşimi bir telden bir tele aktarıyor olabilir teller titreştikçe kendileri de titreştikleri için. tremelo kolunu kullanmıyorsan bir tahta parçası ile sıkıştırıp sabitle, çalış tarzını değiştirmesen de problem çözülecektir. yok gitarda telecasterların o bildik sabit köprüsünden varsa ve hala daha böyle sorunlar çıkıyorsa, bu çok ilginç bir durum tabi.