-
arkadaşlar elektro gitar çalıyordum birden elektrik çarptı tellerden anlmadım valla nedeni nedir lütfen yardım
gitarım yamaha pasifica
amfim marshall 15watt reverb lü
nedeni nedir bir yardım lütfen
birde amfiyi açarken ve kapatırken ses gelmesi normal mi?
-
amfinin fişini topraklı prize takmıyorsan çarpma normal.
-
benzer bir çarpıntı bende de olmuştu. kontrol kalemi ile bakınca toprak hattında bir miktar elektrik olduğunu gördüm. şansıma gitarı ve ekipmanlarını bağladığım prizde sorun vardı.
toprak hattı sağlam çalışan komşu prize bu bozuk prizin toprağını telle bağladım ve sorun düzeldi.
topraksız prize zaten gitarı takmak pek uygun değil. hem kendinize hem ekipmana zarar verebilirsiniz. elektrik şakaya gelmeyeceğinden, bir elektrikçiye yaptırabilirsiniz de.
-
anladım teşekkür ederim peki amfiyi açarken ve kaparken ses gelmesi normalmidir yoksa oda topraksız pirize taktığım için gelmektedir
-
sesi duymadan fikir yürütmek zor..amfi açılırken üzerindeki düğmelerin (gain-volume) konumlarına bağlı olarak kısa bir "dup" sesi normal. düğmeleri tamamen sıfıra çekip bir de öyle deneyin. önce topraksız prizinizde, sonra topraklaması sağlam bir başka prizde deneyin. arada ses farkı var mı gözlemleyin.
benim toprak hattım bozukken gitardan çok fazla dip sesi alıyordum. bunu da gitarımın (squier telecaster standard) ucuzluğuna veriyordum. ancak topraklamadan sonra oldukça fark etti. dip ses yine var ama eskisine göre çok çok az. ayrıca kaliteli kablo kullanmak da bu tip sorunları en aza indirir.
-
Bana da aynısı olmuştu. Hatta Gitar üstünde ne kadar metal varsa hepsinden oluyordu. Sanki iğne batırıyorlarmış gibi oluyordu. Şunu farkettim, jack girişindeki somun(özel bi adı var mı bilemedim=)) gevşemişti. Sıktığımda geçti.
belki yardımcı olur.