-
Selam arkadaşlar.
Fat stratocaster ile stratocaster arasındaki fark nedir ?
Ayrıca "faded" ne demek oluyor. Gison Special-Gibson special faded gibi.
-
Fat stratocaster ile stratocaster arasındaki fark nedir ?
şimdi fat stratta manyetik dizilişi hss veya double fat stratlarda hh şeklinde.
standart stratlarda sss biçiminde oluyor manyetik dizilişi.
-
Teşekkürler Bblack haze.
"Faded" ne anlama gelir bilen var mı ?
-
baba black haze arkadaşımız açıklamış.
-
Dostum, sağolsun black haze "fat" ne demek, manyetik dizilişine göre açıklamış. Ama "faded" başka bir şey olsa gerek. Gibson sitesinde hem "Les paul standard" hem de "les paul faded" modelleri var. İkisi de ikişer humbucker taşıyor. "faded" başka bir mana taşımalı, ama nedir bilmiyorum.
-
Yanlış hatırlamıyorsam ya da karıştırmıyorsam fadedler çok ucuza satılıyordu. Eğer öyleyse büyük ihtimalle gibsonın ürettiği sadece görünüm olarak birebir ucuz gibson gitarlar. Tabi umarım feci derecede sallamamışımdır :)
-
Evet bu doğru. Faded yazan modeller daha ucuz. Ancak bu ucuzluk neden kaynaklanıyor. LP standard ve LP standard faded modellerini inceleyince, ikisi de aynı ağaç, manyetikler aynı vs görünüyor. Ama ucuzluğun nedeni ne ?
-
görünümü eskitilmiş model. lp std ile aynı fiyat olması lazım
-
Evet, olabilir. Zaten sözlük anlamı olarak fade rengi atmak, solmak, yokolmak gibi manalara geliyor. Ancak zzsounds sitesinde SGstandard 1300 usd fiyatla satılırken, sg faded 580 usd. Arada cok fiyat farkı var. Manyetikler standardta 490R 498T alnico, faded 'da 490R 490T alnico. Gövde sap ikisinde de maun, klavye birinde gül ötekinde abanoz. Bu özellikler bu kadar fiyat farkı getirir mi bilmiyorum.
-
belki biri studyo modelinin faded versiyonundur, öteki ise standard modelinin faded versiyonu.