-
ibanez rg 370b gitarımın sesi çok sert ve yapay geliyor daha sıcak tonlar için paf pro manyetiği köprüye takayım diyorum sizce verim alabilirmiyim? bazı insanlar gitarın karakteri sert 5 manyetik var ve bu yüzden istediğin tonu alamazsın diyorlar haklılar mı?
-
o gitarların hepsinin sesi kazma gibi sert. en kaliteli olanları bile. köprüden kaynaklanıyor manyetiklerden değil. metal tarzı bir alet sonuçta. aksini beklememek lazım.
-
paf pro manyetik + tube scream pedalla bunu iyileştiremezmiyim? gitarın sert tonlarından memnunum istediğim biraz sıcak tonlar. Mükemmeli değil olabilecek en iyiyi yapmak istiyorum. Birde gitarın bu sert karakter sorununu processor alarak çözebilirmiyim. Yani processor kendi karakterini daha fazla ön plana çıkarıyor bildiğim kadarıyla..
-
bence çözemezsin. bi arkadaşta o gitarın üst modellerinden biri var. alettlerin temiz tonu hakkında da ön yargılıydım ama o konuda yanıldığımı kabul ettirecek kadar iyiydi. ama distorsiyonu son derece metal tarzı. daha yumuşak distorsiyon tonu bekliyorsan sg ya da lp kasa sabit köprülü aletlere bakmakta fayda var.
-
Paf pro çok güzel olur zaten satriani de kullanıyor. Satrianinin kullanığı js serisi gitarların özelliği vintage tonlara da yatkın olmasıdır.
-
peki sansamp classic modelleyici alsam? üzerindeki amfi simulasyonları işime yarayabilir mi, sesi çok fazla yumuşatmasa da doğallaştırabilirmi? stagg 20 watt amfim var, amfinin üzerindeki overdrive o kadar da fena değil sesi yumuşatıyor ama benim istediğim yumuşaklıkla birlikte sesin rengi ve tınısının doğallaşması.
-
kendi gitarını o mağazaya götürüp alacağın profesörle denemek lazım.
-
Satriani'nin manyetikleriyse güzeldir
Js Vintagesye daha da bir güzeldir ;)