Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Zoom G9.2 digital pedalı nasıl bilirsiniz?

• berkaialll • 8 Ocak 2007 11:48 • #554572
    Gt8 ve pod xt live da 24 bit çalışırken zoomun bu pedalı 32 bit ile çalışıyormuş. Üzerindeki lambalar sayesindede daha sıcak tonlar verildiği söyleniyor. Sizce göze çarpar şeyler mi bunlar?
  • kkurt • 9 Ocak 2007 00:55 • #554582
    hem lambaları hem de bitleri ne yapmışlar ne gerek varmış?
  • berkaialll • 9 Ocak 2007 06:18 • #554584
    Bilmem ki kurt, böyle yüksek bitler duyunca bilgisayarcı olduğum için hemen sevdaya kapılıyorum yüksek hızlı işlemci duymuş gibi :) Zaten müzik dünyasıda ticari olarak bilgisayar ve cep telefonu gibi iyi bir pazar oluşturuyor artık geleceği düşünmek bile istemiyorum gitarlara işlemci takıp yazılım yüklersek hiç şaşırmam =) Bu arada tech tm-60 hakkınd bir başlık açtım ona cevap yazarsan çok sevinirim senin bilgilerin gerçekten çok insanın işine yarıyor sağol.
  • Muoupu • 9 Ocak 2007 21:13 • #554594
    Benim pedal. :)
    İkisi de önemli faktörler çünkü bit arttıkça ses kalitesi artıyor. Aynen dediğin gibi yeni işlemci çıkmış gibi birşey.:) Lambalı olması da avantaj. Resmen gerçek lambalı preamp var içinde. Lambalıyla solid state'i istediğin şekilde karıştırabiliyorsun.
  • kkurt • 9 Ocak 2007 22:37 • #554595
    "Bilmem ki kurt, böyle yüksek bitler duyunca bilgisayarcı olduğum için hemen sevdaya kapılıyorum yüksek hızlı işlemci duymuş gibi :)"
    ----
    8 bitte çalışmadığı sürece gerisinin bizi ilgilendirdiğinden pek emin değilim...:) Teknik işler sonuçta adamın canı kaç bitle yapmak istiyorsa o kadar bitlik iştir o. O konuyu sallayıp, aletten nasıl ses çıkıyor onu dinlemek lazım. Mesela boss'un sitesinde mt8'in ses tonları var, onları dinledikten ve kulağa ne kadar yapay geldiklerini duyduktan sonra aletin kaç bitlik olduğu, içinde lamba olup olmadığı, COSM teknolojisinin analog mu dijital mi ne halt olduğu beni pek ilgilendirmiyor, çünkü adamların kendi elindeyken bile aletten ancak bu kadar doğal bir ses çıkabiliyorsa benim elimdeyken daha iyi olacak değil ya deyip pas geçiyorum.
  • berkaialll • 9 Ocak 2007 23:50 • #554597
    kaç paraya aldın o pedalı acaba? amfin nedir?
  • Muoupu • 16 Ocak 2007 21:14 • #554695
    Ben japonya'dan getirttim. Kendi amfim Ibanez ibz10 ama uzun süredir kullanmıyorum, evde bu pedalı müzik setine bağlayıp kabin simülasyonu açıyorum, okulda prosesörle kullandığım amfiler 1965 fender twin reverb (blackface) bir de fender hot-rod deville.
  • Findecano • 16 Ocak 2007 23:42 • #554696
    32 bit mi?
  • Muoupu • 19 Ocak 2007 23:10 • #554730
    Aslında bit önemli bir şey teknik seçim değil bit arttıkça ses kalitesi artıyor. Şu an makul fiyata yamaha ve zoomda var 32bit processorler. Bit arttıkça analog kalitesine yaklaşır ve 32 bit normal ses kartlarının kayıt kalitesinin üstünde bir seviye (onboard kastetmiyorum m-audio fasttrack pro mesela 24bit) CD kalitesi 16bit'tir, bazı DVDler 24bit ses sunabilir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Bit_Depth
  • kkurt • 20 Ocak 2007 15:54 • #554738
    o o kadar önemli değil a/d çevrim sırasında gerekli sinyal/gürültü oranını tutturabilmek için 24 bit yeterli olması lazım, arkasından 32 bit floating point desteği olan bir dsp gelebilir, başka birşey de olabilir. distorsiyon modellenirken asıl problem örnekleme hızı ile ilgili onun için ise en az 256k/s civarında örnekleme hızları gerekiyor (saniyede 250000 küsür örnek yani), tabi bu a/d çevrimcinin örnekleme hızı değil sadece distorsiyon modelleme sırasında geçici olarak kullanılan hız. mesela adam gidip 32000/s da örnekleyip bunu işlem sırasında geçici olarak 8 kat üst örnekleme yaparak 256K ya çıkardıp distorsiyon modelleme işi bittikten sonra tekrar 32k ya düşürebilir ya da ses kartları ile uyumlu olsun deyip 44khz'e çekebilir (bu bilgi line6 pod'un arkasındaki patent numarası webten araştırılarak ve ilgili patent okunarak elde edilmiştir, reklam broşüründen değil:-) ). yani adamın kullandığı algoritma neymiş bilmeden pazarlama departmanının aletin üzerine yazdığı yok 32 bitmiş yok 96khz örnekleme yaparmış türünden şeyleri bilmenin hiçbir anlamı yok.