-
Nasıl bir amfidir? kısık sestede rahatlıkla kullanabilirmiyiz? Lambaların çok hassas olduğu ve kolay bozuluğu söyleniyor. Lambaları bozan darbelermidir yoksa sesi fazla zorlamakmıdır? hangisi ömrü tüketiyor, ve bu nasıl telafi ediliyor lambaların orjinallerini rahat bulabiliyormuyuz fiyatları ne kadardır? Birde marshall'ın kendi sitesine baktığımda avt100 diye bi amfi göremedim sanırım eskisi bunlar "avt100x" vardı bir de "vintage modern" diye amfiler çıkartmış marshall size biraz daha bekleyip onlardan mı almalıyım.
-
avt bildiğimiz anlamda lambalı amfi değildir sadece preampında 1tane 12AX7 olması da bu olayı değiştirmez.
Tonları için söyleyebileceğim fazla birşey yok USA telecaster ile kullandım ve tonları, modülasyonları ona verilen onca parayı haketmiyor. bence valvestate - MG serierinde bile daha düzgün sound çıkar.
-
lambalar o kadar kolay bozulmuyor. güç lambalarını 2-3 senede bir değiştiriyorsun kullanma durumuna göre. preamfi lambaları da birkaç on yıl gidebilir başına bi haller gelmezse...
-
avt serisi için çok kötü duyumlar aldım biraz araştırınca marshall'ın yüz karası bile dendi (diyenler müzik bilgisine çok güvendiğim profesyonel insanlar). Sizce en iyi lambalı amfiler nelerdir? ev ve bar prog. da kullanılabilecek amfi? 1000-1200 dolara civarı bulunabilir mi? Birde lambalı amfilerden kısık seste performans alınamaz mı? yani kısık ses olursa gain hiç olmazm mı ya da pedalla sağlanamaz mı?
-
ev'de zor ama bar programında kullanılacak amfinin en az 30W en çok ta 50W olmasında ve yarım güç anahtarı olmasında fayda var (çünkü çok ufak bir mekanda çalacaksan 15W tan fazlası pek yaramaz). ayrıca 4x12 ya da 2x12 kabini olsa iyi olur. kısık sese gelince... genelde pek olmuyor o iş lambalarla pek alakası yok, gainle de ilgisi yok, gitar amfisi hoparlörlerinin huyu suyu böyle. gerçi lambalı amfilerin sesini sona kadar açmak ta adettendir o da ayrı konu, çünkü çıkış katındaki lambaların distorsion tınısı preamfidekilerden farklıdır ve genelde tercih edilir. iyi lambalı amfiler deyince... mesela marshall jcm serisi iyi (jcm800, jcm 2000). mesa boogie'nin amfileri iyi. fenderin blues deville diye bir amfisi var o da iyi. genelde düz mantık (yani tamamı lambalı olan ve içinde modern tasarım ıvır zıvırları olmayan türden) lambalı amfilerin hepsi iyidir ama iyi bir kabine bağlamak şartıyla.
-
bu dediklerinde çok pahalı amfiler.. Hepsi efsane ama zor gerçekten onlr sahip olmak, izmirde genelde bar programlarında fender blues junior kullanılıyor. O nasıldır? 15 wat olmasına rağmen nasıl 1000dolar olabiliyor hayret ettim. İyi bir lambalı amfi alamayan gitarist sanırım iyi transistörlü amfilere yönelmeli. Peki analog pedalların hakkını verebilecek iyi transistörlüler nedir?
-
blues jr pedal falan kullanacaksan iyi gidebilir. hoparlörü söküp celestion takmak ta gerekebilir. kesin birşey söyleyemem. marshall'ın dsl serisi var onlara da bakmakta fayda var tamamlı lambalı ve bildiğim kadarı ile iyi aletler. senkopta tamamı lambalı laneyler var onlara da bakılabilir.
transistörlü amfilere gelince.. bunların kaliteleri arasında uçurum oluyor genelleme yapmak doğru olmaz. bir ara kadıköyde bi stüdyoda 100w lık bir marshall mg kafa denemiştim fena değildi alet. roland cube serisi de beğeniliyor. sayısal modellemeli olanlara da bakılabilir line6 vs...
-
arkadaşlar bilmiyorum ama avt100 dehşet bir anfi ya kim ddedi acaba kötü diye merak ettim acaba tarz ve ton ile alakalaı olarbilir mi bu yorum yahu ben canavar ses aldım o anfilerden hastasıyım ayrıca