-
bilgisayarda iyi bir ses kaydı için önerebileceğiniz ses kartı nedir?
hangi programı önerirsiniz?
hangi mikrofonu önerirsiniz? ( vokal için ve klasik gitar için )
-
creative soundblaster
sony acid
-
abi o ses kartı oyun için :) m-audio,edirol,behringer,terratec gibi markalar varken creative biraz komik doğrusu.kayıt için cubase,sonar,nuendo gibi programlar kullanılabilir.
-
Onboard ses kartı ve windows ses kaydedicisi..Ve yanına da küçük bilgisayar mikrofonları..İyi teçhizatla kayıt yapmaya çalışsan stüdyo ortamı gibi sessiz ve nezih bi ortam oluşturamayacağın için ve kullanılan enstrumanların yeterli kalitede olmayacağı için kalitesiz ses kartı, mikrofon ve yazılımda kayıt yapman en güzeli..Ve bence klasik gitarla çalıp söyleyip kayıt yapmak için en güzeli kalitesiz tonlardır :D kayıtta eski bi hava olur..bkz.hayal et sevgilim...Bu kaydettiğiniz şarkıyla meşhur olmayı düşünüyorsanız kayıdın kalitesiz olmasına şiddetle özen gösterin çünkü öylesi daha trajik oluyo :D Zaten böyle internette dolaşcak ev kaydı şarkıların kayının kaliteli olup olmadığına bakmıyolar..Ne kadar damar olduğuna bakıyolar...
-
M-Audio'nun ses kartları temiz bir kayıt için idealdir.Bir condenser mikrofon ve sanal sesler de eklemek isterseniz cubase sx başlamak için ideal.(Şimdilerde Cubase 4 çıktı)Daha fazla detay için Compel'in web sitesini ziyaret edin bence.Ama sadece vokal ve gitar için iyi bir ses kartı ve Goldwave gibi basit ama işlevsel bir program yeterli olacaktır.
-
ses kartındaki ses kaybına bakmak lazım, ayrca evde efsanevi bir albümde çıkarabilirsin;) işaka değil gerçek zaman kısıtlaman olmaz en olmadı vokali stüdyoıda kayıt et he pardon bir de davulları , gitarları klavyeyi evde halledebilirsin, eğer iyi bir sistemin varsa zaten stüdyoda yapılan şeyden farklı bri şey yapmış olamacaksın.
yıllardır bilgisayarda kayıt yapıyorum, açıkçası piyasada albümde diye dolaşan (yerli) çoğuk albümden daha sağlam sesler aldım, sadece ben değil piyasada böyle çok insan var
-
Şu an piyasada uygun fiyatlı olarak 2 marka popüler. Birincisi ESI diğeri M-Audio. Yanında da Cubase kullanırsın. Eğer yalıtımın yoksa uygun fiyatlı dinamik bir mikrofon olayı çözer.