-
Arkadaslar bu kafakabinler hep pahalımı oluyor?Ucuz kafakabinler bulunabilirmi?
350-400 YTL ye falan?
Cevabınızı bekliyoruum...
Ya da kafası olması önemli değil sadece kabini kullanabilirmiyim ve eger olursa kabin fiyatları ne kadardır???...
-
kabin fiyatları biraz tuzlu dedigin gibi ama en ucuz kafa kabini sıfırı 300 avroydu sanırım.. behringerin o da.. ama gayet kaliteli tonlar elde edebiliyorsun.. mesela yanyana 2 stüdyodan birinde marshall 100wtt normal amphi var ama digerinde behringer 100wtt amphi + kafa amphisi var.. farkı ortada.. en tiz tonlardan en bas tonlara kadar hersey kafa amphisiyle daha iyi oluyor..
-
Hmm tamam yani var ucuza kabin
tesekkürler cevap için :D
-
Hmm tamam yani var ucuza kabin
tesekkürler cevap için :D
-
vikings e mesaj atmıştım o bilir, klasik çalıyorum ve elektroya geçicem inş. 1 sene sonra.. ilgili terimleri öğrenmem lazım
kafakabin nedir tam olarak? manyetik, kafakabin nedir ve elektronun altındaki uzun demir çubuk ne işe yarar? :)
-
-
Elektrik gitarın altındaki uzun demir eğer anlatmak istediğin seste dalgalanma etkisi yapan benim anladığım şey ise tremolo koludur.Biraz evvel dediğim gibi seste dalgalanma yapar.Manyetik ses sinyalini elektrik sinyaline çeviren ve ampli sayesinde sesi büyüten cihazdır.Kafa ve kabin aslında ayrı iki şey.Kafa denilen şey combo amplifikatör'lerdeki kontrollerin (Gain,reverb vs)kolon sisteminden ayrı olmasından başka bişey değil.Kaba tabirle kafa+kabin deniyor.Yani amplifikatörü ayrı kolonu ayrı sistem.Diğer ev amplifikatörlerinde hem kolon hem de amplifikatör aynı kabinde bulunur.Kafa+kabin in bir diğer güzelliği de Kafaya bağlanan kolonlarla konserlerde işe yarayan güçlü ses frekansları elde etmiş oluyorsun.Yani anlayacağın daha kaliteli işler yapmak arzusundaysan tercih edilen bir ekipman bu.Aslında combo sistemin de çok iyi ampli'leri var.Mesela Fender Twin Reverb.
-
Burdaki mesajlar sanki baştan sona kadar katliam niteliğinde olmuş ya :S Çok alakasız sorular ve çok yanlış cevaplar var gibime geldi :S
-
hangi cevap yanlış ki?
-
"Katliyam" yazılmaz."Katliam"dır o.Bu arada konuyu katledecek bir mesaj göremiyorum ben.İstersen neyin yanlış olduğunu da bir zahmet yaz.