Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sayın davulcu arkdaşlar bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var

• drummer99 • 18 Ocak 2007 14:43 • #554708
    selam davulcu meslektaşlarım.ben yaklaşık bi yıldır davul çalıyorum ama artık bu enstürmanı almak istiyorum..yeni başlayan biri olarak ne marka set öneririsiniz ve ayrıca tüm seti almama gerek var mı yoksa hit hat trompet sehpa vs.yetrlimi.herkes farklı önerilerde bulunuyor.yani acaba aksanları alıp sonrada ayrı mı tamamlasam.yardımcı olun lütfen!!
  • toneman • 19 Ocak 2007 08:42 • #554723
    davulcu degilim ama sunu biliyorum davul tuzlu bi ensturman.. mesajın gibi konusabilmen icin en az 2-3 milyarının olması lazım.. istanbul zil takımlarının fiyatı 300 dolardan başlar.. tabi ayakları olmadan bir işe yaramazlar toplam 700-800 milyon sadece zil takımı ve ayaklarına gider.. cross, high head, altolar zaten pahalı yani kısacası kolay gelsin.. bi de zil seçerken ne tarz müzik yapmak istedigine dikkat et.. istanbul veya zildjan dan da şaşma..
  • -TeUFeL- • 28 Ocak 2007 18:38 • #554821
    benden sana tavsiye hemen davul alma...stüdyosu bol olan bir şehirdeysen 1-2 sene daha o davullarla takıl tarzın otursun ne yapmak istediğini iyice anla ona göre davul al...neden diyeceksin..ucuz birşey alsan davuldan bile soğuya bilirsin..pahalı alsan he deyince satılmaz ayrıca satsan bile çok değer kaybeder..sen şimdiden ufak ufak zil seti toplamaya başla...para geçtikçe al derim...ben istanbul derim set olarak tarzına göre de şeçersin artık...ama davul alma...biz aldık zamanında eşşek gibi süründük satamadık öldü parsına verdik o oldu bu oldu derken at parası harcarsın
  • drummerataol • 29 Ocak 2007 09:23 • #554830
    Bende katılıyorum studyolara git takıl daha iyi geliştir.hem studyodaki davulları kendine gore dene ona gore karar verirsin . sen bence simdiden zileri toplamaya basla birden almaya kalkarsan pahalıya patlar.china,splash,crash,hı-hat, tamamlayınca davul alırsın :D
  • muratsacrifice • 29 Ocak 2007 15:38 • #554833
    katılıyorum.davul pahalı bişey olduğu için biraz sürtmen lazım davulla.alıp sıkılanlar çok,yanlış seti alanlar çok...yani acele etme derim ben.kolay gelsin...
  • erdem2006 • 1 Şubat 2007 21:19 • #554875
    akıllısın, yapmadan sormuşsun :)
    yapılan yorumlar çok doğru. eve ne al, ondan bahsediyim. trampet için pad (para varsa mesh tabir edilen kumaş derili pad -v-drums gibi- hem daha sessiz, hem gerçeğe daha yakın). gerçek trampet olmaz, susturmak zıplamayı berbat ediyor. padleri açlı standlere koyup ufak pratik kitinide yapabilirsin. hi-hat sehpası tünelde 30 ytl'ye var (istediğin markayı al, ama gerek yok, davulunla sonra tutmaz) ona zilleri tak, soundoff gibi zil susturucusu, susmadan bile olur. aynı olay tüm zillere. kayıt falan direkt unut (midi, mikrofon), o işi stüdyolar yapıyor, daha iyi.
    kısaca davul stüdyoda, etüd evde, para cepte :)
    eril.
  • narcomania_bag • 25 Mart 2007 18:46 • #555722
    Bence parça parça almaya falan kalkma çok tuzlu olur güzel davullar var ucuz güzel tonlandığında bi TAMA kadar iş yapar parça parça alsan cross hit hat ... gider patlar sana paran varsa da zaten git tama al:D
  • unlimited • 29 Mart 2007 03:24 • #555766
    Nasıl birşey düşündüğünü bilmiyorum ama biraz daha para biriktirip Yamaha stage custom ya da pearl export series gibi birşeylerle başlarsan seni uzun süre idare eder. ziller içinde istanbulun samatya modelleri var. 14 hi hat, 16 crash, 20 ride olarak pakette satılır. diğer istanbul serilerine göre daha uygundur fiyatı.
  • Rock_forever • 30 Mart 2007 21:33 • #555779
    evet ilk önce zilleri toplamaya başla zaten zilleri topladıktan sonra davulun yarısını almış olursun :D... zilleri istanbul mehmet al ölene kadar da bir daha zil alma arkadaşım....ondan sonra yavaş yavaş kafana yatan bi seti alırsın...
  • pearlfunky • 2 Nisan 2007 22:40 • #555833
    elektronik davullarla ilgilenen arkadaşlar yardımınız olur mu?

merhaba arkdaşlar...Bende Yamaha DTX press specialIII seti var.Eğer bu modeli kullanan varsa, aletin içinde kayıt yapmayı,quantize yapmayı vs...yarımcı olabilirseniz çok sevinirim...Ama rica ediyorum elektroni davulları yeren yazılar yazmayın...Ayrıca bu konunun içinde ne alakası var bu yazının derseniz;yeni konu açma butonu çıkmadı, o yüzden davulla ilgili konu olduğu için buraya yazdım...şimdiden çok teşekkürler...