Yamaha EV-204 kullanıyorum. kuru kuru çalındığında mikserdeki reverb ve delay yetersiz kalıyor, daha doğrusu çalanlar o kulak tırmalayan cırtlak sesi daha iyi bilir. Bunu desteklemek için bir çok efekt cihazı kullandım, ne yazık ki hiç birinden istediğim tını elde edemedim.
Elbette klasik enstrümanların yerini almaz ama arşe çekerken horul horul yay sesi gelecek ise, ne edeyim ben öyle EV-204...
kullandığım zımbırtılar arasında
dijitec (en dandiği)
boss Oc-2 octave (yansıyan arşe sesi hariç, efekt mükemmel grup keman mümkün)
zoom 752 (işimi görmedi)
boss (modeli hatırlayamayacağım ama sadece delay ve reverb verebilen bir aletti, efektler fazla abartı sesler savaştaymış gibi birbirine giriyordu)
önerdiğiniz bir alet varsa lütfen yazın.. işkenceye son verin (dinleyenler için)
o aletten bende de var ve ne demek istediğini çok iyi anlıyorum bu yüzden (malesef, keşke anlamasaydım:) ). en etkili çözüm ekolizer (EQ). ableton live isimli kayıt programındaki 4 noktalı EQ baya iş görüyor. Yok bana analog çözüm lazım diyorsan elektro gitar için tasarlanmış EQ pedallarından biri işini görebilir. Bir de, miksere girmeyip te canlı amfi ile dinlemeyi denersen o da şaşırtıcı bir sonuç verebilir. Aletin normal bir hoparlörden çıkan canlı sesi kulaklıktan duyduğun sese kıyasla daha doğal. Ama ne yaparsan yap normal bir keman gibi olmaz o aletin sesi, ben buna karar verdim. ama öte yandan geçen bir arkadaşın düğününde gruptaki kemancı da o aletten kullanıyordu, ve o gürültülü ortamda amfiden gelen keman sesi oldukça makul geliyordu kulağa. Akustik kemanın eksikliğini hiç hissetmedim, zaten o volümde normal bir keman kullanılamazdı.
ha bu arada.... yaf bu aletlerle vibrato nasıl yapılıyor, pek çözemedim de:) gitar gibi değil:(