-
arkadaşlar beni midi kalvye hakkında bilgilendirin lütfen!fiyat olsun;marka model olsun;tatmin edici kulllanışlı ve çok pahalı olmasın..saygılar berker.
-
piyano benzeri ağırlıklı ("weighted action" diye geçer) klavyesi olsun (sadece hıza duyarlı olmasın), ve 88 tuşlu olsun. ayrıca satın alırken sustain pedalını da istemeyi unutma.
-
cevap yazdığın için teşekkürler öncelikle.88 tuş bana biraz fazla geldi.beni bir de marka ve fiyat konusunda bilgilendirebilirsen memnun olurum.aleti almaya gittiğimde kazık yemiyeyim.
-
88 tuşun fazla geleceği konusunda çok yanılıyorsun. fış fış kayıkçıdan daha karışık birşeyler çalmaya başladığın anda gerekli olacak. ayraıca dediğim gibi sustain pedalını da almayı unutma. ekonomik birşeyler istiyorsan m-audio marka klavyeler iyidir. ayrıca mutlaka piyano klavyesi gibi ağırlıklı birşey olsun, sadece dokunma hızına duyarlı olmasın. nedenini de 5-6 aya kalmaz anlarsın zaten.
-
Anladığım kadarıyla klavyeyi kayıtların için araç olarak kullanacaksın.88 tuş eğer piyanist değilsen gereksiz.Sadece bir oktav genişliğinde profesyonel midi klavyeler mevcut.Fış fış kayıkçı çalsa bile biri sequencer programların yardımıyla onu bir sanat eserine çevirebilir.Unutmayalım ki müzikte 7 nota var.88 değil.Midi klavye piyanodan farklıdır.Çok profesyonel değilsen ve bu tür programlardaki vst enstrümanlar içinse midi klavye isteğin 4 oktav ya da 2 oktav bile işini görür.M audio nun key station serisine bir göz at Compel'in sitesinden.Bende 49e key station kullanıyorum.4 oktav.Ve piyanist değilim.Kolay gelsin.
-
hocam çok sağol verdiğin bilgiler için.ben zaten 49e i görmüştüm.peki bilgisayara bağladığımda ne tür yazılımlar kullanmalıyım.eyvallah.
-
kullanabileceğin çok fazla yazılım var.cubase , sonar , logic , reason gibi...
-
benim de bir sorum var, bu başlık altında sorayim. ben midi klavyeyi çalarken tahminimce 0.1-0.5 saniye arası bir latency oluyor. bunun nedeni ses kartım mıdır, yoksa pc olabilir mi? -midi klavyeyi kullandığım pc p3 450-
-
asio for all isimli driver ı dene.google da aratırsan bulabilirsin.yine hissedilebilir bir latency oluyorsa ses kartı almaktan başka bir seçeneğin yok.
-
sağolasın.