Merhabalar
Boss ME 50 almak istiyorum, uzun zamandır soruşturdum, nasıl bişey istediğimi anlattım, -maksimum- 500-600 ytl gibi bir bütçe ile alabileceğim pedal olarak Boss ME 50yi önerdiler.
Benim mevcut set up şu şekilde:
- epiphone lp custom
- Marshall jcm 2000 tsl 602
Bana bugüne kadar söylenenler Boss ME 50nin
1- Bossun diğer tekli pedallarının birleşimi gibi bişey olduğu
2- Analoga yakın kalitede ses verdiği
3- Dezavantajının simulatör eksikliği olduğu şeklinde idi.
Sitesinden örnek seslere baktım, müzik dükkanlarına sordum. Bugüne kadar olur bunu alırım heralde diye düşünüyodum araştırmaların sonunda, yalnız şimdi aleti alacak duruma geldim, yani iş ciddiye bindi o yüzden tereddüt ettim tekrar, şimdi aldıktan 2-3 ay sonra bir memnuniyetsizlik olacaksa, satmak zorunda kalacaksam hiç almayım diyorum. Merak ettiklerim şunlar :
1- Bu alet beni ne kadar zaman idare edecek? Çünki prosesör ya da çok amaçlı pedal olayında bir şey var, en iyisine boss gt-8 ya da 6, ya da digitech gnx 300 filan diyolar (tabii ki kime göre neye göre ama) yani bu pedalların bile satıldığını gösteren ilanlar var. İyiyse niye satıyolar bunları, hevesle aldıktan sonra problem mi çıkarıyor bunlar, Boss ME 50de de böyle bir şey olabilir mi belirli bir zaman sonra? Olabilirse ne zaman? Kaç ay? Vs..
2- Aletin üzerindeki wah pedalını merak ediyorum, yani iyi midir, dandik midir, "idare eder" mi?
3- Wah pedalının bozulması gibi bi durum oluyor mu? Ya da o tonlar arasında geçiş yapma düğmeleri var plastik, onlar bozulduğunda filan değiştirmek ya da tamiri filan mümkün mü? Şunun için soruyorum, sonuçta ben yoğun olarak kullanacağım bu pedalı evde, stüdyoda, konserde, bu alet ne kadar dayanacak, o açıdan.
Soracaklarım bunlar.
Bu arda aleti denedim dükkanda, ama araya başka müşteriler filan girdi, dalgaya geldi biraz, tekrar deneyeceğim ama, daha önce söyleyecekleriniz varsa, ya da alete hakim olan kişilerin söyleyeceği, dikkat edilmesi gereken ince noktalar varsa onları merak ediyorum..
Bunlar dışında alet ile ilgili söyleyeceğiniz, ekleyeceğiniz bişeyler var ise, özellikle kullanmış olan, nerelerde problem çıkaracağını, eksiklerini bilen arkadaşların katkılarını bekliyorum.
saygılar