Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Ses kartları hakkında yardım

• mkcervy • 15 Şubat 2007 02:54 • #555061
    meraba arkadaşlar
    bugünlerde prof. bir ses kartı almayı düşünüyorum.aklımda 3 tane ses kartı var:
    1 M-Audio Audiophile 2496 USB --- 183$+KDV
    http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/audiophile/index.php
    2 M-Audio Audiophile 2496 PCI --- 132$+KDV
    http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/audiophile2496/index.php
    3 M-Audio Fast Track USB --- 132$+KDV
    http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/fasttrack/index.php

Açıkçası M-Audio dışında başka markayı da araştırmadım.USB bağlantılı bir ses kartı almayı düşünmemin nedeni ileride dizüstü bir bilgisayarda çalışma şansımın olması.fakat PCI'ın daha iyi performans verdiği konusunda bası şeyler okudum.bu doğru mu?
    ve yukarıdaki ses kartları arasında fiyat performans oranı bakımından hangisi daha iyi?diğer modeller ve markalar hakkında da bilgi verebilirsiniz.alabileceğim fiyat aralığı 350 - 250 YTL arası.
    yardımcı olursanız sevinirim
  • grupmulanbu • 15 Şubat 2007 03:32 • #555062
    Tam olarak ne yapmak istiyorsun? Sadece demo kayıtları mı yapmak istiyosun yoksa daha farklı şeyler de yapmak istiyor musun? Mesela sadece gitar kaydı mı yapıcaksın veya tek mikrofonla(mikrofon preamfisi olmadan) vokal kaydı da mı yapıcaksın? Elindeki setup nedir? Gitarı veya başka enstrumanları nasıl bağlayacaksın ses kartına? Mikrofon preamfin veya başka ekipmanların var mı?

Tam olarak ne yapmak istediğini söylersen daha rahat yardımcı olabiliriz sanıyorum.
  • mkcervy • 17 Şubat 2007 03:44 • #555078
    evet demo kaydı yapmak istiyorum.elimde ibanez rg ve rp 200 processor var.şöyle ki bir de vsti plug-inlerle sağlam performans verebilecek bir ses kartı arıyorum.elimdeki ses kartı on-board ve cubasede çok büyük gecikmeler oluyor.mikrofon olayını başka bi zamana attım daha sonra bunları da temin etmeye çalışıcam vokal kaydı için.
  • grupmulanbu • 18 Şubat 2007 05:29 • #555106
    USB Fast Track da işini görebilir. Ama bu işe 1000 dolar falan dökmedençok düşük gecikmeler bekleme. orta halli ve hatta düşük bi bütçeyle 6-12 ms arası bi gecikme olur ama bu pek sorun olmuyo. Yani gayet rahat çalışılabiliyo. Ve 1000lerce dolar harcamadıktan sonra 96 kHz'de kayıt yapmayı düşünme. Çok gereksiz bişe. 44100 Hz bile yeterlidir. Yani ucuz ve 24 bit 96 Kz kayıt yapabilen bi kart almanın manası yok. Yani Audiophile 2496 almanın bi manası yok.

Eğer masaüstü bilgisayarda kullancaksan usb yerine PCI ses kartı al. Ama ilerde laptopla kullanırım diyosan usb derim ama alabiliyosan firewire bi ses kartı al. USB'de stabilite sorunları yaşanıyomuş. Bu sorunların çok fazla sıkıntı yaratcağını sanmıyorum ama insanın içi rahat etmeyebilir.

USB fast track gibi mikrofon girişli bir ses kartı alırsan başlangıç olarak istediğin tür demo kaydını yapabilirsin. Mikrofon için başlangıç olarak preamfi fazla lüks olur bence. Ses kartının boosterları yetecektir.

Ben bu fast track'ı kullanmadım ama herkes öneriyo bunu evinde demo kaydı yapmak isteyenlere. Fiyatına göre barındırdığı özellikler çok güzel. Ve forumlarda fazla rastlamadım bu ses kartıyla ilgili şikayetlere.
  • Serpent_King • 18 Şubat 2007 06:24 • #555107
    usb sakat bir olaydır.sadece ses kartında değil bandwith in kabardığı her bir haltta ara sıra sorun yaratabiliyor.bu sorunların bazıları bilgisayarın kasasının iyi topraklanmamasından da kaynaklanabiliyor.
  • kkurt • 18 Şubat 2007 10:58 • #555110
    m-audio'nun 200-300ytl arası satılan kartları amatör takılanlar için yeterli bence. yok ben stüdyoda bilmemkaç tane aleti ayrı kanallara aynı anda kayıt etmek istiyorum diyorsanız o zaman başka.
  • mkcervy • 18 Şubat 2007 14:13 • #555113
    -Audio Audiophile 2496 PCI --- 132$+KDV
    http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/audiophile2496/index.php
    bunda yoğunlaştı fikirlerim.yardımlarınız için sağolun.gene de burda yorumlar yazabilrsiniz yardımcı olmak için bana..
    şu an amatör olarak evde takılıcam ileride umarım 1000 dolarlar harcayabilirim bu işe..:)