Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

pedal yapmak nasıl oluyor ?

• tam olsun • 17 Şubat 2007 21:45 • #555098
    arkadaşlar bu pedal yapmak devrelerini bulup da yapan arkadaşlar var nasıl yapıyolar bunu nerden buluyolar malzemelerini benim hiç pedalım olmadıda:) ilk kendim yapmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
  • kkurt • 17 Şubat 2007 21:56 • #555100
    ankaradaysan ulusa istanbuldaysan kadıköyle yazıcıoğluna ya da karaköydeki elektronikçilere uğra. hobi elektroniği türünden kitaplardan bikaç tane al. ordaki basit devrelerin nasıl yapılacağını birilerine sor öğren (dükkanın birinde olması muhtemel yardımsever yaşlı emekli elektronikçi beyefendiye bir kahve ısmarla anlatsın). sonra internetten bir iki basit distorsiyon devresi ara bul öğrendiklerinle yap.
  • tam olsun • 17 Şubat 2007 22:39 • #555101
    abi nerdne bulcam devreleri ama güzel bir site söylesene bulamadım sabahtan beri uğraşıyorum yarıdm et lütfenn yaaa gözünü seveyimm
  • mustin • 18 Şubat 2007 09:42 • #555108
    www.tonepad.com
    olmadı bana bi özelden ulaş msn den bikaç devre atayım ben de yapmaya niyetliyim.bu aralar devrelerle kafayı bozdum:)
  • vikings • 18 Şubat 2007 17:33 • #555121
    o devre elemanlarının hepsini nerden teğmin edebiliriz?
  • EdiP • 18 Şubat 2007 18:16 • #555122
    İstanbulda oturuyorsan, Karaköy.. Hatta PCB'leri bile bastırabilirsin.
  • vikings • 18 Şubat 2007 18:31 • #555124
    şimdi böyle dedin sana soru bombardımanı yapıcam :D

1-Pcb yaptırmak kaç dakika sürer.
    2-başka elektronikçiler yapamazmı ya da ellerinde malzememi yoktur.
    3-her türlü switch,jack girşi ve potans elektronikçilerde mevcutmudur.

yani elimde parçalar olsa yapıcamda.birçok forum sitesinde sadece nasıl yapıldığı anlatılıyor bana devre elemanları ve pcb lazım.
  • EdiP • 18 Şubat 2007 18:45 • #555125
    1- PCB'nin basılması uzun sürmüyor. Aslına bakarsan biraz uğraşarak PCB'yi evde kendin bile basabilirsin. (http://www.elk.itu.edu.tr/~deniz/mylibrary/pcb/index.html)
    2- (1'in sonu) =)
    3- Her türlü switch, jack girişi ve potans'ı elektornikçilerde bulabilirsin. Eğer bulamazsan ya onlar sana gerekli parçanın muadili için yardım eder ya da zaten zor bulunan bir parça ise -çoğu DIY(do it yourself-kendin yap) siteside- gerekenler listesinde yazar, "şu" kadarlık potans lazım ama "şu"da işinizi görür diye.

umarım yardımcı olur.
  • vikings • 18 Şubat 2007 19:17 • #555126
    eyvallah çok işime yaradı.artık bir karaköy yapmanın zamanın geldi :D
  • KeReMmM • 20 Şubat 2007 00:47 • #555141
    DPDT switch pek öyle kolay bulunmuyor. İstanbulda proseslab satıyor ayrıca Antalyada da pedal yapan bir kişi var bir de o satıyor benim bildiğim.