-
Bir arkadaşım var gitara başlamak isteyen. Normalde solak. Gitarı almaya benimle gidecek anlıyorum diye ama benim kararsız olduğum şey illa ki solak gitar mı almak gerekiyor? Bizim guruptan bir arkadaşım solak olduğu halde normal gitar çalıyo ama ya o yapamazsa diye kaygılanıyorum. Sonra ben suçlu olucam bi yerde.. Lütfen yardım edin, Ben kararsızım bu konuda. Aramızda kesin solak arkadaşlar vardır bi el atsınlar duruma. Bi de 300-400 ytl arası bişiy alıcak. Tremolo kolu takılanlar çok şikayet ediliyo bu forumda. Bu fiyatta bir gitarın üstündeki tremolo sistemi bir süre sonra bozulur mu ki? Yardım ederseniz sevinirim.
-
bir solak ve solak gitar çalan biri olarak söylüyorum ki bence kesinlikle solak gitar al arkadaşına
çünkü sağ gitar ile başlarsa ilerde mutlaka sorun olacaktır. bazı insanlar sol elleriyle yazı yazıp diğer işlerini sağ elleriyle görebilir ama küçüklükten gelen bişeyse bu mutlaka solak gitara başlamalı öyle olsa solak gitar die bişey olmazdı. solaklar için boşuna gitar yapmazlardı.
-
Arkadaşıma sordum, bana "ben aslında sağ elimle de yazabiliyorum ama sol kolumu daha güçlü hissediyorum, diğer işlerimi sağ elimle de yapabiliyorum" dedi. Küçüklükten mi olduğunu o da bilmiyo. Anneme sorayım dedi :D Biraz daha yardımcı olursan sevinirim çünkü burda bir hata olursa sorumluluk ta benim olur :(
-
bu öğrenilebilecek bir durumdur.sıfırdan başalayan bir insan için hangi eliyle çaldığı sorun olmayacaktır,keza sağak gitarı çalan bir solak olarak arkadaşınında sağak gitar almasını şiddetle tavsiye ediyorum.çalış olarak farkeden bişey olmayacaktır avantajları ise;
1.solak gitarların her modelinden bulmak zordur.
2.solak gitarlar aynı model standart gitarlardan daha pahalıdır.
3.sağak gitarlar geniş fiyat aralığında bulunabilir.
sıfırdan başlayan her solak sağak gitar çalmayı denemeli bence eğer hiç yapamıyorsa solak gitar son çare olmalı.
-
çok teşekkür ederim sağolun =) o zaman bişiyler denesin ilk baş. en azından normal bir gitarla bir iki perdeye bastırıp ses çıkarsın bakalım becerebilicek mi..
-
valla yazıyı yazıyosa gitarıda çalar derim ben solak olaylarına girmesin ders alırken de bi ton tantana olur
-
gitarı almadıysa mağazaya davet edeyim sizi..:)bakarsınız artık keyfinize göre...
-
Sağolun arkadaşlar. Normal sağak bi gitar alıcaz o zaman biz.
-
Solağım ama normal çalıyorum, hiçte sorun yaşamıyorum. Kesinlikle hem de. Gitara kesinlikle solak başlamalı diye bir şey yok. O yüzden dolayı solak başlamıyor insanlar gitara. Solak gitar var , çünkü solak gitar çalan insanlar var. İstesem şu an solak çalmaya da başlayabilirim ve sorun yaşamam. Sorun senin gitarı nasıl ve ne kadar çalıştığın , solak veya sağlak olman değildir. Kolay gelsin.
-
Hı! Rahatlatıcı bi cevap geldi. sağol :D