Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yardımcı olur musunuz?

• angelofrock • 21 Şubat 2007 13:05 • #555154
    Arkadaşlar ben gitara yeni başladım. Ama şu an neredeyse hiçbir şey bilmiyorum diyebilirim. Kendi kendime çalışıp birşeyler çalmak istiyorum ama hiç bir bilgim yok ki... Bu sitedeki tabları çalmak istiyorum ama tab nasıl çalınır onu bile bilmiyorum:))) Bana yardımcı olacak birileri var mı?
  • angelofrock • 21 Şubat 2007 13:07 • #555155
    bu arada ben duzgun yazmistim hepsi farkli cikmis
  • Metalist_Boy • 21 Şubat 2007 14:14 • #555156
    Farklı cıkmasının nedeni alttaki DT butonuna basmışsındır.
    Tab okumaya gelince alt alt 6 tane cizginin en üstte olan çizgi ince mi yani E telidir(ya da en alttaki tel).En alttaki cizgi ise kalın mi yani E telidir :D (ya da en üstteki tel).
    O cizgilerin üzerindeki sayılara gelince o sayılar basacagın perdeleri gösterir.
    Örnek olarak
    E/-----3------------
    B/---2--------------
    G/---------3--------
    D/-------------0----
    A/-------------0----
    E/------------------
    gibi gösterir ve çalmak içinse mesela B telinde 2 yazıyor,o telde 2. perdeye basman gerek.Üst üste olan sayılarda ise aynı anda calman gerekiyor.Ayrıca 0 sayısıda boş tel oldugunu gösterir.Yani D ve A tellerine aynı anda boş olarak vuracaksın.
    İnşallah anlatabilmişimdir.
    Bu arada bence iyi bir gitar kursuna gidip gerekli bilgileri ögrenip kendin cıkartmalısın şarkıları.Cünkü tab adamı tembelleştiriyor hemde kendini daha da geliştirirsin (ha tabi tab calarkende parmakların falan gelişir ama bilgin hep aynı yerde kalır).
    Neyse kolay gelsin.:D
  • vikings • 21 Şubat 2007 15:02 • #555157
    mutlaka kursa gitmelisin ya da iyi bilen biri sana götersin.çünkü gün geçtikçe kafanda bi sürü soru işareti oluşacak bunları baştan çöz ki ilerlerken engellere takılma.
  • angelofrock • 22 Şubat 2007 19:25 • #555169
    çok teşekkür ederim çalışmaya başlicam zaten kursa da gidicem kararlıyım ama biraz kendi kendime çalışiim elim alışsın zaten yazın gidicem:D yanlız ben bişi daa sora bilir miyim?:D bu sitede böyle çalabilceem kolay bi parça var mı?
  • Metalist_Boy • 22 Şubat 2007 19:28 • #555170
    Rica ederim.
    İllaki vardır bakarsan kendine uygun olanı bulursun.Ben bu siteden hiç tab bakmadım da, o yüzden bilemeyeceğim.:D
    Kolay gelsin.
  • angelofrock • 22 Şubat 2007 19:33 • #555171
    haklısın zaten gidicem ama yazın gitcem o zamana kadar beklemek çok zooor:D biraz elim alışsın bari evde çalışiim de...
  • angelofrock • 22 Şubat 2007 19:33 • #555172
    ilgilendiğin için teşk ederim:D
  • vikings • 22 Şubat 2007 20:40 • #555173
    tamam da yine bilen birine danış.kendine başına hareket etme.
  • drummist • 28 Şubat 2007 12:23 • #555263
    ha bu arada. tab çalışmak kulağı öldürür. tavsiye ederim müzik aç eşlik etmeye çalış. böyle çıkar şarkıları. kulak çok önemli. vs....