Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Cort marka akustik

• maci • 27 Şubat 2007 21:23 • #555257
    Arkadaslar cort marka bi akustik buldum, hos bir tinisi var, peki sormak istiyorum size cort nasil bir markadir?? tesekkurler
  • kkurt • 28 Şubat 2007 20:04 • #555266
    şu ana kadar kullandığım gitarlar arasında sap ayarı doğru dürüst yapılamayan iki gitar var. biri cort marka 12 telli bir akustik. diğeri ise markası belirsiz bir bass.

ayar yapılamaması kötü tabi, ama hiç olmazsa ne olduğu belirsiz bass gitarımın aksine aslında sap ayarında ciddi bir değişiklik te gerektirmiyor, o da ayrı konu.

tabi bu ayar yapılamama durumunda 12 teli söküp yerine sadece 6 tane takmış olmamın da bir etkisi olmuş olabilir.
  • Lester Polfus • 28 Şubat 2007 20:38 • #555268
    Kkurt abi, 12 tellilerle ilgili hep bişeyi merak etmişimdir madem sende var sana sorayım, bu gitarın akordunu nasıl yapyosun? mesela en üstteki iki teli de mi olarak mı ayarlıyosun yoksa alttaki tel diğerinin beşlisi falan mı? internette gördüğüm fotoğraflara göre kalınlıkları aynı değil tellerin.
  • kkurt • 28 Şubat 2007 21:44 • #555269
    normal gitar gibi, tek farkı üstteki bas tellerindeki ilave teller normalden bir oktav daha ince. (ben de buna kıl olduğum için 6 tanesini söktüm zaten, ritm atarken iyi ama parmakla çalarken sorun oluyor)
  • Lester Polfus • 1 Mart 2007 11:07 • #555272
    sağol kkurt abi :D