Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro gitar teli

• drummist • 8 Mart 2007 15:24 • #555420
    wahu ben anlamıyorum bu tel eskime işini bana biri anlatabilir mi? nerdeyse 1 senedir aynı teli kullanıyorum ama eskime renk atma veyahut oksitlenme gibi bahsettiğiniz bozunma kriterlerine yakın bir belirti bulamıyorum. artık değiştirmem gerektiğini hissettiren tek şey çalarken hissrttiğim naylonumsu his. ankaradayım desem yazın üç ay trabzon gibi bir yerde %70 nemde duruyor ve taşımak hariç kılıfta durmaz. neden?
  • vikings • 8 Mart 2007 16:14 • #555423
    markası ne hocam o telin :D
  • kkurt • 8 Mart 2007 19:09 • #555432
    tel eskime muhabbetinin anlaşılamaması için 4 sebebin aynı anda gerçekleşmesi gerekiyor:

1. gitarın perdelerinin paslı teller yüzünden eskimesi umrunda olmayacak
    2. 1 senedir telleri iyice pas tuttuğu için teneke sesi veren gitarın tonunu iyice kanıksamış olacaksın
    3. her çalışında eline bulaşan küf nedir acaba diye düşünmeyeceksin
    4. elin öyle bi nasır tutacak ki küf yüzünden düzlüğü bozulmuş tel ile slide yaptığında elin kesilmeyecek

ya da....

davulcu olacaksın gitarı eline senede sadece 2 kere alacaksın.
  • vikings • 8 Mart 2007 19:11 • #555433
    o zaman arkadaşın gözüde kör :D
  • drummist • 10 Mart 2007 20:55 • #555483
    bu şartların hiçbiri geçerli değil. belki 4. şık düşük bir ihtimalle gerçek olabilir ama değil. on sene içinde anlardım en azından. bu arada ben davulcu değilim. nick eski bir alışkanlıktan geliyor. ben şöyle bir açıklama buldum sanırım. ellerim sizin ellerinizi salgıladığı ter benzeri pas yapıcı sıvıdan salgılamıyor. metalle uğraştığım zamanlarda tecrübe etmiştim. sanırım bu nedenle. teşekkür ederim.
  • drummist • 10 Mart 2007 20:55 • #555484
    bu şartların hiçbiri geçerli değil. belki 4. şık düşük bir ihtimalle gerçek olabilir ama değil. on sene içinde anlardım en azından. bu arada ben davulcu değilim. nick eski bir alışkanlıktan geliyor. ben şöyle bir açıklama buldum sanırım. ellerim sizin ellerinizi salgıladığı ter benzeri pas yapıcı sıvıdan salgılamıyor. metalle uğraştığım zamanlarda tecrübe etmiştim. sanırım bu nedenle. teşekkür ederim.