Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

boss me-50

• burkyfunky • 7 Mart 2007 16:43 • #555404
    boss me-50 yle ilgili fikirler lütfen
    analog setup(drive seçenekleri) + sunsamph trademark td 60 anfi
    ile beraber kullanıcam
    anfi, anfi drive ve diğer analog setupla
    nasıl bir sonuç verir
    amacım aslında efektlerini kullanmak
  • SPAWN-TheUndea • 8 Mart 2007 20:27 • #555435
    ben satıyorum me 50 ilgilenirsen ö.m at.
  • Me_Vs_You • 9 Mart 2007 16:40 • #555450
    senle boss me50 hakkında aynı düşünceleri taşıyoruz. ev aradaşımda var me50. ben de alcam yakın bi gelecekte. elimde SansAmp TRI AC, ehx small clone chors ve crybaby wah var.. Anfi -- TRI AC -- WAH -- CHORUS -- BOSS ME -- Gitar bu dizilim bende çok iyi bi sonuç verdi.. zaten aletin delay'i ve reverb efekti çok çok sağlam.. ayrıca modülasyon efektleri de çok iyi.. yalnız wah pedalın yoksa sıkıntı yaşarsın.. mesela me50'nin wah efektini TRI AC'ta kullandım yemedi.. ya da beni tatmin etmedi.. ama al yani.. düşüncen gayet yerinde.. kırk yılın başında kullanacağın efektlere ayrı ayrı pedal alana kadar me50 almak gayet mantıklı. zaten gibip bi dd3 ve compresor alsan nerden baksan 400ytl falan.. me50deki delay çok kalite.. nese alcaksan şimdiden güle güle kullan diyorum..
  • burkyfunky • 9 Mart 2007 18:51 • #555455
    Yorumların için teşekkürler.
    Ben yıllardır hep analok kullandım
    aslına bakarsan hiçbişeyi analog setup a değişmem.
    Fakat özellikle delay gibi efektler için sahnede çok zor oluyo
    her şarkının delay modu farklı
    Olay me-50 değil aslında
    önemli olan efektleri düzgün ve analog dizilim+anfi setup a uygun olması.
    Herhangi bi prosesorda olabilir
  • Me_Vs_You • 10 Mart 2007 15:25 • #555481
    anladım... ya zaten piyasada modülasyon ve delay efekti iyi ve anaoglarla sağlam uyum göstercek fazla bi processor yok. boss me50 bence bu konuda çok yerinde bi karar olabilir. çünkü delay efekti dd3'ü geçtim dd6 kadar kaliteli. zaten modülasyon efektleri ve delay efekti dijital olan efektler.. iyi bi processorle bunu giderebilirsin.

ya bana göre önemli olan drive - wah - chorus tonları.. bunları analog al yanına me50 koyver, güzel de bi anfi..

bu arada gerci seçim meselesi ama korg ax1500g almaya kalkma alcaksan me50 tercihin olsun. zaten GT8 abartı kaçar... gorusrz kolay gelsin:)
  • ibanetze • 11 Mart 2007 13:20 • #555501
    Sadece Delay için bi processor amayı düşünüyosan Line 6 Delay Modeler de alabilirsin, Türkiye'den almayı düşünüyosan pahalıya malolur ama yurtdışından getirtme imkanın varsa çok çok yerinde bi karar olacağını garanti edebilirim. Hatta bi tane de EHX The Worm alırsın analog modülasyon processorüdür bu da 230 YTL falan sıfır fiyatı (daha ucuza alırsın =)) çok hoş bi pedal setupın olur.
  • Me_Vs_You • 12 Mart 2007 00:04 • #555516
    abi line6 delay mod. amerika fiyatı 250 dolar yaa.. burdaki fiyatını tahmin bile etmek istemiyorum :) the worm hakkında senle hem fikirim. ama marshall-Regenerator RG-1 de iyi bir modülasyon pedalı.. bence DD6 + Regenerator RG-1 derim.. çünkü the worm tonları daha çok vintage.. bilmiyorum ne tarz yapıyosun..
  • ibanetze • 12 Mart 2007 00:16 • #555517
    Hemen söyliyim Türkiye'de 500 küsür euro. =)

Worm'u ben seviyorum çok ilginç efektler alınabiliyo ama benim asıl efsane olarak gördüğüm pedal BOSS PS-3 Digital Pitch Shifter/Delay 2000 ms delay süresi var ki bu çoğu delay pedalının süresiyle aynı, =) bunun yanında detuned chorus diye bi modu var ki ben CH-1'in chorusuna yeğliyorum, içinde phaservari swirl efektleri bile var. :) Çok sevdiğim bi pedal, bulunduğunda kaçırılmamalı...
  • Me_Vs_You • 12 Mart 2007 01:15 • #555518
    peki sen bu pitch shifter/delay pedalını kullandın mı ? ve fiyatı hakkında bi fikrin var mı ? valla elimde ehx small clone chorus var başka chorus pedalı gelmiyo bana :)
  • ibanetze • 12 Mart 2007 01:29 • #555519
    İstanbul'da olsan denemen için verebilirdim PS-3'ü. Çok şanslıyım ki ilk üretim, yani '94 yapımı ve sıfırını, kutusuyla, kullanma klavuzu ve poşetiyle çok komik bi fiyata aldım geçen yıl, ikinci eli 180 YTL civarıdır temiz bi tanesinin. Kıvılcım Müzik'te bi tane vardı, o da o civarda olcaktı galiba...

http://www.youtube.com/watch?v=P_3pq0XpUsc

Şarkının verse kısımlarındaki detuned tonu aynen alabiliyosun, daha fazlası da var ama bu ton için bile alınır bu pedal. =)