-
mydukkan a gir orda bak iki pedalında pdf dosyası mevcut.ama önce sesleri dinle ona göre bir ayar yap.
-
"Sen de eğer mantıklı düşünen, tutarlı cevaplar verebilen biri olsaydın, bu konuyu kendi başlığında tartışırken beni true bypassın önemi konusunda ikna ederdin...."
-------------
o zaman ben ikna edeyim, kullanmadığın bir pedalın eklediği gürültüye katlanmak zorunda kalıyorsun bu da özellikle distorsiyon öncesi kullanılan efektler için önemli. Bu true bypass özelliği olmayan ve distorsiyon öncesi kullanılan pedal hele birde yüzey montajlı bit kadarcık devre elemanları kullanılarak üretilmişse (boss'un yaptığı gibi), o zaman aldın başına belayı. Dipten gelen HSSSSSSS sesine katlanabilirsen katlan, en basit bir pedal kullanmak için bile noise gate alınmaz ki... O da zaten ancak gitar çalmıyorken sinyali (gürültüyle beraber) kesiyor başka bi zaman bir işe yaradığı yok.
Hadi distorsiyon öncesi kullanmayı bırak, normal şartlarda bile bu pedalların bazıları deli gibi gürültü yapıyor zaten. Kaldırıp durava bi Boss AC2 vurmak istemişliğim vardır vakti zamanında bu yüzden...
Uzun lafın kısası, kullanmadığın bir pedal mümkünse sırf kabloları bağlı diye gürültü yapmayıversin... Ayıp oluyo:)
-
Sen de eğer mantıklı düşünen, tutarlı cevaplar verebilen biri olsaydın,
banamı bu?
-
valla ben dime dist ve ds2 yi takıyorum kablolara birlikte ama gürültü mürültü yok??
-
Hayır bana laf atan diğer 125 kişiye...
-
AC-2 ya da DD-6 ya da bunlar gibi komplike devreye sahip pedallar, küçük bi kutuda geldiğinde dip ses yapmaları doğal, ama daha basit tasarımlı overdrive ya da distortion pedalının yaptığı dip ses çok farkedilir/rahatsız edici boyutta olmaz.. AC-2 özellikle overdrive ünitesinden önce kullanıldığı için dip sesin belirgin olması çok doğal ama çoğu overdrive/distortion pedalı için (BOSS MT-2 ve Digitech Metal Master "özellikle Metal Master dijital bi distortion modelleyicisidir" tarzı pedalları ayrı tutuyorum) aynı şeyleri savunmak doğru olmaz...
-
aynı fikirdeyim, ac2'nin yaptığı iş bir overdrive pedalı ile kıyaslanamayacak kadar karışık.
bildiğim kadarıyla belli harmoniklerde toplanan enerji bütün frekans bandına dengeli bir şekilde yayıldığında o zaman akustik gitar sesi taklit edilmiş oluyor. bu da otomatik frekans cevabı kontrolü olan eq'ye benzeyen ama muhtemelen ondan daha karmaşık bir olay, ama netice itibari ile ac2'nin vasat bir pedal olduğu gerçeğini değiştirmiyor.