Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Manyetik modifikasyonu

• biyobaho • 12 Mart 2007 20:09 • #555524
    Arkadaşlar, 3 adet Samarium Cobalt Noissless single coil manyetikli Fender Strat'ımın köprü manyetiğinden memnun değilim. Daha sert ve dolgun bir solo gitar tonu arıyorum. Acaba single coil boyutlu humbucker mı daha doğru olur yoksa yardırıp humbucker taktırmak mı? Yardırmak gitara zarar verir mi? Ya da gitarın orjinalliğini bozmasam mı? Ama köprü manyetiği beni pek tatmin etmiyor bu haliyle...
  • BurakFender • 12 Mart 2007 20:38 • #555525
    kesime gerek yok zaten orada hum. yuvası var.pickguard ı sök görürsün.bu arada bence hiç bozma.strat a single yakışır.yüksekliğini değiştir manyetiğin bence ya da eq pedalı falan al tonlama için...
  • Soulforger • 12 Mart 2007 20:45 • #555526
    Valla fender'in görüntüsüne ne kadar yakışır bilmem ama dolgun ve sert bir solo tonu için dimarzio x2n öneririm.
  • kkurt • 12 Mart 2007 22:01 • #555527
    seymour duncan jb. jr.
  • biyobaho • 12 Mart 2007 22:06 • #555528
    Eskiden squier gitarım vardı onun köprüsüne seymour duncan jb jr takmıştım, gerçekten solo için hiç te fena değildi... Ama acaba diyorum bu kez gerçek bir humbucker mı taktırsam? Yani single sized humbucker ile gerçek humbucker arasında nasıl bir fark olur ve dimarzio pafpro iyi gider diyorlar??
  • ibanetze • 12 Mart 2007 22:15 • #555529
    JB benim de en sevdiğim manyetik.

Epiphone'un üzerinde beş, altı manyetik denedikten sonra, ilk manyetiğim olan (uygun fiyatlı olduğu için tercih ettiğim) sonra da başka manyetik almak için sattığım SH-JB'm için kafamı çok taşlara vurdum...

Fender için JB en iyi tercihlerden biri olabilir. Zaten biliyosundur, Alder gövdeli superstratların pahalı olanlarında JB stok manyetik olarak geliyo genelde (Jackson ve ESPlerde daha çok...)
  • out of order • 14 Mart 2007 22:58 • #555550
    gitarın gövdesinde humbuckera uygun bi oyuk yoksa tek çaren single boyutlu humbucker...
    tabi eğer gövdeyi oydurmayı düşümüyorsan..
    seçenekleri düşünmeden önce bence pickguardı açıp gövdeye bak...