Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ankara da yeni prova stüdyosu açacağız (istek ve önerileriniz)

• erk888 • 17 Mart 2007 18:22 • #555624
    stüdyo tena kızılaya taşınıyor.yeni stüdyomuz için istek ve önerilerinizi bekliyoruz.sizlerin istek ve önerilerini dikkate alarak prova stüdyomuza cihaz alacağız. bateri,gitar vs...
    ayrıca prova stüdyolarından beklentileriniz nelerdir? onları da buradan belirtebilirsiniz...
    bol müzikli günler..
  • kkurt • 19 Mart 2007 21:03 • #555654
    yankı yapmayan duvarlar
    fazla küçük olmayan bir mekan
    elektro gitar için 50W lambalı marshall kafa + marshall 4x12 kabin (ikişer tane)
    100W bas amfisi
    davul
    birden fazla mikrofon (her enstruman için en az bir tane)
    aynı anda birden fazla kanalı ayrı ayrı kaydedebilien kayıt yazılımı ve bununla uyumlu çoklu girişi olan ses kartı.
    tabi mümkünse her mikrofon ayrı bir izoleli odada olsun:) ve böylece her enstruman diğerlerinden tamamen izole edilsin.
    her odada monitör amaçlı kulaklık sistemi
    çok şey mi istedik?:)
  • Single_FACTOR • 19 Mart 2007 22:45 • #555662
    asla 1. el enstruman ya da ekipman almayın. davul setupunu küçük tutun ki millet kendini duyamayıp volüme potanslarına yüklenmesin.

2 haftada bir Crash kırılır adı üstünde crash :D
    bhosphorus kırılan zillerini ücretsiz değiştirir örneğin onlarla anlaşabilir zil maliyetinin cebinize girmesine engel olabilirsiniz.
    davul derileri için G2 G3 kullanın hayatta patlamazlar.
    vokal monitörünüz kaliteli olsun. içerde zerzavatçı gibi ton almamak için.
  • Serpent_King • 21 Mart 2007 00:22 • #555684
    ilerde kayıt yaparsanız mesela , ortalama sonuç alabilmek için :

davul kikleri için AKG 112
    overhead ve tomlar için shure sm57

gitar ve bas amfileri için de shure sm57 kullanılabilir.

vokal için ise de tabi shure sm58

..

behringer mikserlerden uzak durun.bu markanın kanal sayısı 8 i geçen mikserlerinde anormal bir dip gürültü var preamplerinde.ayrıca çabuk bozulmaktalar.

kaliteli jak ve kablolar kullanın ve binanın topraklamasının yapıldığından emin olun.
  • Metalist_Boy • 22 Mart 2007 19:16 • #555687
    Ayrıca bir de insanlara karsı saygılı ve yardıma istekli olun ki insanlar daha rahat olabilsin.Örneğin Ankara'da bir stüdyoya gitmiştim(adını vermiyorum), oradaki adamı görünce korktum ki korkmakta haklıydım.Adam tam bir psikopat cıktı. :D
    Yani hiçbir şey yapılamıyor.Gitarı bırakıp bateriye oturmak imkansız ki boş boş oturanı atıyorlar.Yani fazla kişi mi gittin o zaman al sana 5 tane vokal yoksa 4 ü dısarıda..

Böyle olmayın..:D Bırakın insanlar rahat rahat ne yapıyorlarsa yapsınlar...;)
  • Single_FACTOR • 22 Mart 2007 22:59 • #555691
    bir ara kendi stüdyomu işlettiğim için cevap yazasım geldi.
    O arkadaşlarda muhtemelen stüdyo işletiyorlar, Oyun parkı değil.
  • Metalist_Boy • 23 Mart 2007 21:54 • #555708
    Öyle.Ama yine de oraya giden her insan aralıksız şarkı calıp gitmek istemez.Şahsen ben mesela bazen sevdiğim bir şarkının bateri kısmını arkadasıma soruyorum bana göster diye ama orada bunu yapamıyordum.Hadi onuda gectim en ufak bir hata yapmamak için o kadar kastık ki -cunku öyle böyle değil adam tam psikopattı :D- eger bir şey yapsaydık kesin atacaktı adam bizi..:D Ee öyle kasılmış halde nasıl gitar calınır siz düşünün.En azından biraz rahat olması lazım ortamın..
  • BurakFender • 24 Mart 2007 18:19 • #555713
    o saygısızlığa ve aptallığa girer.parasını verirsen gir içeride uyu istersen...ayrıca oyun parkı değil tabi ki de arkadaşın dediği kadar varsa bende nazi kampı da değil diyorum...
  • Metalist_Boy • 24 Mart 2007 18:22 • #555714
    ki şöyle devam edeyim.Butun stüdyoları gezerdik cumartesi günü randevu falan almadan hepsi aksam 10dan sonra gelin derdi.Son care olarak oraya giderdik ve adam her defasında boş derdi ayrıca bugün ögrendim ki "KAPANMIŞ" :D