Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

szce bi setupda cs-3 gereklimi?

  • demirc • 20 Mart 2007 22:27 • #555682
    cs-3 gerekli olmazsa olmaz bir pedalmıdır?yoksa çıkarılablirmi sizce?elimdekini satmaya değermi yani?
  • kkurt • 22 Mart 2007 19:50 • #555688
    hiçbir işe yaramayan bir pedaldır.
    benimki hiç kullanılmamış olup, yenisinin fiyatının aynısına satılıktır:)
  • ozgur21 • 22 Mart 2007 20:31 • #555689
    bence gerekli bir pedaldır en azından benim setupım icin=) single manyetikli bir gitara daha dolgun bir ton ve istege baglı olarak sustain katıyo. tabi saglam humbuckerlı bi gitara nasıl bir etki yapar bilemiyorum.
    benim oyum gerekli oldugu konusunda=)
  • Single_FACTOR • 22 Mart 2007 22:57 • #555690
    Single manyetikli gitarda bi o kadar da dip gürültüsü katıyor.
  • demirc • 22 Mart 2007 23:17 • #555693
    ya bende telecaster var.. çok bi faydasını görmedim açıkcası cs-3 ün..ama sızınde fıkrınızı almak ıstıyorum..
  • Single_FACTOR • 22 Mart 2007 23:31 • #555696
    Telecasterın kendine has özelliği zaten kıllçıklı ,tok ve middle drive soundu.
    compressör bütün tuşesini kaybettiriyor.
    yumuşatmak amacıyla Cleanlarda kullanmak gerekebilir. yoksa pop vs çalıyorsan gitar ortalığı yırtar geçer.
  • mustin • 25 Mart 2007 12:38 • #555719
    cs3 süz set up a set up demem ben:).bence en gerekli pedallardan
  • pehlivan • 26 Mart 2007 05:55 • #555738
    compresorün mantığı zaten bildiğiniz üzere tüm ses dalgalarını aynı hizaya getirmek. compresor kullandığınızda attığınız sweepler, yaptığınız tapler, salladığınız hızlı penalar çok daha net ve anlaşılır hale gelecektir. çünkü atıyorum, bir sweep yaparken arada kaynayacak 1-2 sesi de tepeye çıkartır; hareketi çok net yapamasanız bile yedirirsiniz. aynı şekilde çok daha rahat tap yaparsınız, klavye dokunmatik olur. ancak tabi dip gürültüsü kaçınılmazdır, hele ki singledaysa ara vermeden çalmak zorundasınızdır çünkü dip sesi çalmadığınız anda direk tepeye çıkarır.

    buna karşın compresor, arkadaşların dediği gibi de tuşe kavramını ortadan kaldırır. ayriyetten cın cınlı ritmleri bozar, sese bir yapaylık katar. zaten setupınızda ne kadar boss pedalı varsa, ses o kadar yapaylaşıyor ben bunu farkettim bunca sene boyunca. ancak hızlı sololar, sweepler, tapler v.s. daha oturaklı çıkması için compresorden öte yüksek çıkışlı manyetikler -emg81, 85, di marzio x2n- kullanmak daha mantıklı. tabi compresor daha ucuz.

    aslında her şey sizin yaratıcılığınıza kalıyor, bu aletle çok ilginç şeyler de yapabilirsiniz. misal internette bir sitenin solo yarışmasına, sustaini fulleyip clean tonda tapler sweepler saçma sapan şeyler çalıp yollamıştım, gitar değil klavye gibi çıkıyordu sesler. insanlar clean tonda nasıl bu kadar net tapler sweepler yapıldığına inanamadılar, ama bilmiyorlar ki pedal üzerinden sustaini fulledim ve klavye dokunmatik oldu:D -isteyene yollayabilirim o kaydı-. ama artık eskisi kadar kullanmıyorum bu aleti, dediğim gibi hafif yapaylık oluyor. ancak vokallerde de çok iyi sonuç veriyor cs-3, denenmesini öneririm.
  • mustin • 26 Mart 2007 09:47 • #555739
    üstad bana yollasana kaydını merak ettim gaza geldim ben de yapacam:D
  • Leviathan • 26 Mart 2007 19:47 • #555741
    tamam mesaj attım, arada dün arkadaşın hesabıyla girip yazmışım beynim döndü bir kimlik sorunu yaşıyorum:D