Arkadaşlar bu overdrivela distortion arasındaki fark nedir?
Yani distortiondan daha sert tonlar alınabiliyor da overdrivedan alınamıyor mu?Yoksa overdriveın sesi bozmasında daha mı fazla karakteristik özellik var?Acıklar mısınız?
O zaman overdriveın tonlarının standart sese daha cok benzediğini söylebiliriz sanırım.Cünkü sonucta kendi sesimizi boost ediyoruz ama distortion sesi bozuyor.Neyse anladım tamam teşekkürler :D
Overdrive natureldir, yani preamfinin overdrive yani aşırı zorlanmasıyla oluşmuştur, çok sert sesli değildir. Diğeri ise işin cılkının çıktığı halidir, tonları arasındaki farkı anlayabilmek için
Bu arada araştırma yapmak soru sormak değildir, gerek Türk gerekse yabancı sitelerde bu konularla iligili cevap bulabileceğin bi sürü kaynak var, sadece Google'da aratman yeterli.
örnek vermek gerekirse , megadeth - symphony of destruction overdrive tonları taşır ritim gitarlarda , ancak rust in peace distortion lu ritim gitarlarla kaydedilmiş.ikisi de çok hoş :)
Teşekkür ederim.Ne yalan söyleyeyim araştırmadım buradan gerekli yardımı alabilecegimi düşündüm ve aldım da.Ama bir dahakine önce araştırırım uyarı ve yardım için tekrar teşekkürler.