-
Merhaba. Ben hiç elektrodan anlamam, bayağı bir klasik çalmışlığım vardır yalnız. Ama geçenlerde elektrogitar kazandım Fender squier strat. Bende çalayım dedim. Bir adet jack, bir küçültücü, bir gitar ve bir penadan başka bişeyim yok. Gitarı ses kartına taktım hem mikrofon girişine hem line in girişine, bi tane amplitude 2 diye bir program yükledim. Ses kayıt ayarlarından hem line in i hem mikrofonu açmayı denedim. Ama bir türlü ses alamadım. Programımı beceremedim veya başka birşey mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim, en azından ses istiyorum:)
-
jakta veya küçültücüde sorun olabilir eğer programdan bağımsız da olsa ses alamıyorsan.
-
gitarı mikrofon girişine takıp ses kartından mikrofonu açmayı denedin mi? ya da gitarın sesi kapalı olabilir :)
-
denedim. anlamıyoruz falan ama volume dan açarız gitar sesini yaw o kadar saf değiliz:).Mikrofon girişine takınca ve mikrofonu açınca ses ayarlarından ses gelmesi lazım program olmasa bile değil mi? acaba gitarda mı sorun var yaw....çıngırock tan kazanmıştım acaba garantisi var mıdır?
-
jaklar mono değil mi? küçültücü de ona göre olmalı..
-
peki bilgisayara mikrofon taktığın zaman kolonlardan ses çıkıyormu?
-
bilgisayarının ses ayarlarında kayıt sesi ve çıkış sesi diye 2 farklı ayar var.bunlardan birinde kapalıysa mikrofon sesi ses gelmez..
-
heralde mono olması için tek girişli iki uç olması lazım...evet mono
mikrofonu kullanabiliyorum ses alıyor mikrofondan bilgisyar
kayıt sesi ayarında mikrofonu işaretledim, çıkış sesi ayarı nerden yapılıyor bilmiyorum ama mikrofonda ki kendi sesimi duyabildiğime göre sanırım o da yapılıdır
ama hala olmuyor:(
-
gitarı bir anfi bul dene.
bir de eğer bilgisayar gitara yetecek kadar enerji gönderemiyorsa araya yükseltici bişeyler bağlaman gerekir...
-
hocam senin sorunun amplitube nin ayarlarını yapamamışsın bence yukarıda setting e tıkla oradan aç çalışıcaktır ilk kullanacağın zaman bunu yapman lağzım.