-
Delay, reverb, vb dijital efektler için ayrı ayrı pedallar alıp da (zaten onlar da dijital olacak) bir dolu para harcamaktansa rp50 rp100 zoom 505 vs gibi bir alet alıp, elimdeki analog drive-distortion vb pedallara bağlayıp yalnız dijital efektlerini kullansam acaba nasıl bir verim alabilirim. Hatta bunları direkt olarak mikserin send-return girişlerine bağlayıp seviyelerini mikserden de kontrol edebilirim herhalde.
Bir sorum daha var, bu tip prosesörlere mikrofon bağlarsak ne olur, bozulurlar mı, bir ses elde edilebilir mi ?
Yardımlarınıza teşekkür ederim.
-
Bence rp falan bosver.Onun yerine boss me-50 al.Efektlerinin daha kaliteli oldugu kesin zaten.Sende efektleri kullanacakmışsın zaten.
-
Sağol dostum, önerin güzel,doğru ama maliyetli. Ben daha ucuza idare etmenin peşindeyim. Tabi ki aynı peformans olmayacak ama profesyonel olmayan işler için bir çözüm aramaktayım.
-
ikinci el v-amp2 alabilirsin.
-
bende marshall rg-1 var, icinde chorus,flanger, phaser ve vibe var. sesleri asırı kaliteli degil belki ama ben cok sık kullanmadıgım icin bana yetiyo. hem tek analog pedal boyutunda hem de cok pahalıya gelmez. istersen bi arastır.
-
mikserin send-return girişine bu tarz aletleri sadece modülasyonlarını kullanacaksan bağlayabilirsin.yani amfi modellemelerini kapatıp yalnızca efektlerini kullanabilmelisin.çünkü send olarak koyduğun efektlerin mantığı gönderdiğin sinyali işleyip geri göndermesi ve mevcut kuru sinyalle birlikte duyurmasıdır.eğer compresör filan bile açık olursa olmaz yani.yalnızca efekt açık olmalı.ve bu saydığın ucuz prosesörlerin de bu efektleri bana göre berbat derecede.
bu tür prosesörlere mikrofon bağlanır eğer bir ucu xlr dişi diğer ucu tsr 1/4 ise tabi , ancak ses elde etme kısmı biraz güç.zira line seviyesi ile mikrofon seviyesi aynı şeyler değiller.eğer ortaya bir di box veya bir preamp koymayacaksan mikrofondan çok kısık ve güçsüz bir ses elde edersin.ama mikserin var ise mikserdeki mikrofon preampini kullanabilirsin.
sonuç olarak hem mikser hem de bir zoom 505 tarzı bir şey alıp bu işe gireceksen hiç bulaşma derim.ayrıca ne tür bir kabin kullanacaksın veya kabin simülasyonunu nerden yapıcaksın bunlar da ortadaki soru işaretleri.
-
TC electronicks g-major tavsiye ederim 2. el biraz daha ucuza bulunabilir 400$ civarı normalde 700 euro ama modülasyon adına başı çeken birkaç aletten biridir.
-
Mikserim zaten var, mikrofon girişleri de mevcut. Zaten niyetim sadece modulasyonları elde etmek. tri ac, bd 2 mevcut, amfi modelleme ve drive sorunum yok. Ancak 400-500 usd gibi butcem yok, bu işi biraz ucuza kapatmak istiyorum, zaten harika sonuçlar beklemiyorum, sadece kullanılamayacak kadar kötü olmasın yeter. Ama sonunda ne çıkar bilemiyorum.
-
g-major Compel fiyatı 510 eur olarak internet sitesinde yazıyor. Bir de g-sharp var, fiyatı daha ucuz, 320 euro civarına geliyor, iyi midir tanıyan var mı. Bunları mikrofon ile de kullanabilir miyim acaba.
-
tc electronic in kötü bir ürünü olabileceğini sanmam.seni kesinlikle tatmin eder.mikrofon konusuna gelince , daha önce de söylediğim gibi line seviyesi yani gitar seviyesi ile mikrofon seviyesi aynı şeyler değiller.ama mikserin send-return girişine bağlayıp bir deneyebilirsin , sonuç nasıl olur pek bilemeyeceğim.