-
distorsiyonun sıcak olması için processor yanında analog bir distortion pedal kullansak sesde daha doğrusu processor ile pedal arasında uyuşmazlık olurmu.
-
:) olur mu olmaz mı bilmem ama amacına da ulaşamazsın. bugüne kadar pod'un önüne her ne koyarsam yokayım (ister bir distorsiyon pedalı ister bir lambalı amfi), sonuç pod'un kendi tonlarından çok farklı olmadı, ama yok ben aradaki farkı duyarım diyorsan tabi ki daha detaylı bir ses çıkıyor, normalde dijital bi aletin modelleyemediği türden analog cızırtılar duyabiliyorsun. bunların müzikal bir işlevi varmıdır yokmudur onu bilemem ama, sonucun daha "sıcak" olmadığı kesin. ancak daha "detaylı" olabilir. aradaki farkı duyabilene.
bu arada eğer bir grubun yoksa ve sadece evde çalacak ya da kayıt yapacaksan ne processöre ne pedallara ne de bir amfiye ihtiyacın var. uygun bir ses kartı alıp burdan takıl:
http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm
oldukça başarılı bir modelleme olduğunu söyleyebilirim. hatta pod2.0'dan daha iyi:) iyi bir ses kartı ile beraber kullanmak şartı ile tabi.
-
Peki sözkonusu processorun (örneğin rp100'ün) amfi modelleyicisinide kapatıp, amfi simulasyonunu sansamp tri ac gibi bir aletle, sololar için boost içinde boss ds-2 kullansak nasıl olur. Yani processorü sadece reverb, delay, phaser, chorus gibi efektler için kullansak?
-
Nasıl olur bilmem ama rp100 ün modülasyonlarının cok iyi olmadıgını biliyorum.
-
denemeden bilinmez, ama modülasyon efektlerinin distorsiyondan sonra gelmesi gerektiğini söyleyebilirim. bu arada görmeyeli değişmediyse sans amp'in içinde oldukça basit bir devre vardı. nasıl olup ta amfi simülasyonu yapıyor bilmiyorum. muhtemelen sadece yüksek distorsiyonlu (metal tarzı) bir amfinin simülasyonudur o... tarzına uygunsa kullanılabilir.
-
mesa boogie dışında fender ve marshall modellemeleride var.karaköye yolum düşerse devre elemanlarını alıp yapıcam bir tane :)
-
kkurt bu guitar suite nasıl kullanılıyor acaba :S Bilgisayara yükledim ancak VST ler çıktı..
-
vst desteği olan bir programla kullanılıyor.
steinberg cubase, ableton live vs...
ayrıca gitardan temiz bir sinyal alabilecek bir ses kartı lazım.
m-audio'nun öyle aletleri var üzerinde özellikle elektro gitar için tasarlanmış girişi var aletin.
öyle bir ses kartın yoksa araya bir processör girip aletin kendi modelleme/efekt vs sini kapatabilirsin. ben öyle yapıyorum.
fakat her halukarda asio sürücüsü olan iyi bir ses kartı lazım ister gitar uyumlu girişi olsun ister olmasın.
-
Hmmm ben de cubasele denedim şimdi ama gecikme oldu çok fazla tabi ses kartım onboard :) Şimdi ayarlarıyla falan süreyi düşürmeye çalışcam..
Prosesörüm yok ama araya di box falan koysam işe yarar sanırım. Teşekkürler cevabın için :)
-