Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

marshall pedallar

• ernurgok • 18 Nisan 2007 23:00 • #556053
    Guvnor - Bluesbraker2 - Jackhammer hakkında tecrübe ve bilgi arıyorum. Amacım iyi overdrive tonları yakalamak. Ses örnekleri iyiye benziyor ama Ibanez ve boss pedallara göre bunların yeri nerededir. Teşekkürler.
  • Single_FACTOR • 18 Nisan 2007 23:28 • #556054
    ben bossların OD/drive pedallarının hiçbirini sevmediğim ve aşırı yapay bulduğumdan marshalların tonlarını daha olgun ve naturel buluyorum.
    Jackhammer, distortion modunda RAT ya da MXR kadar iyi değil malesef.
    Od tonunda level saat 14 yönünü geçtikten sonra yapaylaşıyor ama level saat 7-12 konumundA harika bir drive a sahip
  • ernurgok • 18 Nisan 2007 23:35 • #556055
    Evet senin bossları sevmediğini öğrendim artık, zevk meselesi, aman bu konuya girmeyelim ne olur. Bana bluesbreaker tonları iyi gibi geldi ne dersin. Marshall sitesindeki jackhammer tonları sırf distortion galiba.
  • alp-y • 20 Nisan 2007 01:27 • #556064
    jackhammer biraz serttir gerçekten ama alınmayacak kadar kötü öğğ bi pedal değil hatta bence güzel bile ama arkasına marshall jcm amfi konulacaksa gerek yok çünkü amfide mevcut tonları barındırıyor genelde...bluesbreaker a gelince alınır o pedal hiç drive ını kullanmassan en azından boost özelliğini kullanırsın...blues mod u da güzeldir.. örneğin bi konserde o günkü overdrive ve dist pedallarım çalışmamıştı nedense bluesbreaker ın blues mod unu açıp drive ı full eyerek sert tonları drive ı %50 yaparakta overdrive tonlarını kullanmıştım...
    sözün özü : bluesbresker hayat kurtarır...
    Not: ADı üzerinde kendisi bi blues pedalı dolayısı ile tonları biraz puslu:) ama git dene tabi
  • kkurt • 20 Nisan 2007 07:18 • #556067
    bu abiler amfi üreticisidir. pedal tonu anlayışları amfi ile beraber kullanıldığı zaman nasıl bir ses çıktığı yönündedir. bahsedilen amfi de tamamı lambalı olan amfidir, ve herzaman hafif bir distorsiyon verecek şekilde ayarlanmıştır, overdrive pedalı açık olsa da olmasa da.
  • ibanetze • 20 Nisan 2007 15:40 • #556069
    Jackhammer'in distortion tonları tam olarak transistörlü amfi drivelarının kopyalanmış hali. =)

Bluesbreaker bence Blues için bile iyi bi pedal değil, bas karakterli bi pedal daha uygundur blues için, bu pedal daha çok BOSS SD-1 gibi tiz karakterli bi booster pedalı.

Bence overdrive pedalı almayı düşünüyosan Ibanez TS7 Tube Screamer (ucuz diye yamulma, bence diğer TS serilerinden kötü değil...), BOSS BD-2 Blues Driver (favorim), Tech 21 American Woman (biraz pahalı =)), Marshall Guv' Nor (bu Marshall pedalları arasında en sevdiğim), MXR Distortion +, (ismine rağmen tonları pek distortiona benzemiyo, daha çok bi overdrive pedalı bu alet...) ve kesinlikle Pro Co RAT II dene... Son iki haftadır BD-2 booster, Rat II ana pedal olarak kullanıyorum, Rat'la kötü ton yakalamak imkansız nerdeyse, gitardan sesi kısarsan da pedalın gainiyle oynayıp yakalayamayacağın tonlar çıkıyo...

Kolay gelsin.
  • ernurgok • 20 Nisan 2007 17:18 • #556070
    Yardımlarınız için çok teşekkürler. Rat bana biraz fazla sert gibi gelmişti ama bilemiyorum yine bir denemeli. Bir de ucuz alternatif olarak Behringer vintage tube overdrive TO800 var. Internetteki yorumlar çok iyi ama ne dersiniz.
  • ibanetze • 20 Nisan 2007 17:36 • #556071
    Rat'ta gaini ayarlamak için bi tuş var, istersen crunch drive, istersen hard rock için daha sert tonlar alabilirsin...

Dediklerimla alakalı olarak sert distortion:
    http://www.youtube.com/watch?v=iJ-6xGaETHQ

Ton yelpazesi hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak için:
    http://www.youtube.com/watch?v=2zoPkWSQk_E

Adamın elindeki gitara ve bağladığı amfiye bakıp, bunlarla tabi iyi ses verir diye düşünmemek gerek, sonuçta Amerikan orijinli ve tamamı el yapımı olan bi aleti gidip de Marshall MG10la test edecek değil, profesyonel bi aleti sesi olduğu gibi verecek bi amfi olan TSL kafa kabinle test etmesi yerinde bi karar... Kaldı ki ben Epiphone Les Paul ve Marshall DSL 401'le buna yakın tonlar alıyorum.
  • hiç • 20 Nisan 2007 19:25 • #556072
    pedalın tiz karekterli olduğuna katılmıyorum en azından drive kısmı için. Mid karekterli bir pedaldır. Ton olarak ilk kullanmaya başladığınızda çok farklı gelmeyebilir. Fakat sonrdan kendine has "creamy" diye tabir edilen gavurlarca :) hoş bir tona sahip.Evdeki 15 watlık marshall amfiyle harkia sonuçlar verdiğini belirtmeliyim. Booster kısmıda ayrıca güzeldir.
  • Single_FACTOR • 21 Nisan 2007 00:15 • #556079
    RAT ile boost denediğinizde FUZZ a yakın sonuçlar alırsınız. biraz sert, boosterda ise kılçıklı overdrive niteliği en fazla Tubescreamer kadar olmalı bence.