-
hem akustik enstrumanları, hem de vokalleri profesyonel ve kaliteli bir şekilde kaydetmek istiyorum.. önereceğiniz mikrofonlar neler?? fiyatlarını da yazarsanız tadından yenmez.. saygılar...
-
shure sm 58 veya sm 57
57 daha çok enstruman için kullanılıyor ancak dünyaca ünlü (bkz:michael jackson) insanlar da bu mikrofonu vokallerinde kullandılar.ne istediğine bağlı biraz da , 58 mid range frekansları biraz yüksek alır.ben yerinde olsam 57 alırım fiyatı 200 dolar civarı olması lazım.ancak 58 in kafasını çıkarıp 57 ye yakın bir verim alman da muhtemeldir enstruman kaydederken...onun da fiyatı aynı civarlarda olması lazım.
-
50$ lık mikrofonu $200 e satabilmek te ayrı bir sanat ayrı bir meziyet...
-
e bay de bile 57 66 dolar , normalde 99 dolara satılıyor amerikada.türkiyede de 200 dolar olması şaşırtıcı değil.bir xt live 700 euro oluyorsa amerikada 400 dolarken , varsın 57 200 dolar olsun...
-
Enstrüman ve Vokal mikrofonu ayrıdır.Eğer "profesyonel ve kaliteli bir şekilde kayıt yapmak" istiyorsan tabi.Vokal için ideal Kondensatör mikrofonlardır.
Vokal için:
rode S1
Enstrüman mikrofonu için :
Shure PG 57
-
ev içinde kondensatörlü mikrofon ile kayıt yapmanın getirileri :
eğer mikrofonun omni directional ise ; hayvan gibi dip gürültü , ayrıca bilgisayarından gelen gürültü , sağdan soldan çarpıp gelen reverbler :) bu yüzden stüdyo yalıtımları 200 milyar liracık etmekte..
hyper cardeoid falansa yine biraz kurtarabilirsin durumu gerekli çıkış kaynağına nişanlayarak.muhtemelen bununla kayıt yapan ve "ben dip ses almıyorum" diyen arkadaşlar bunlardan kullanıyordur yoksa mümkün değil en ufak çıt sesi bile gelir kaydınıza.
ayrıca bu işin kuralı yoktur daha önce dediğim gibi.mikrofonların patternleri ve belli frekanslarda verdikleri cevapları (frequency response) vardır.açarsınız bakarsınız yeterince bilgi sahibiyseniz hangi mikrofonun işinizi göreceğini bilirsiniz.örnek :
davul kiki genelde akg d112 ile mikrofonlanır.ve tek mikrofon kullanılır.ama siz içeriye bir 58 ve dışarı kikin birazcık uzağına d112 yi koyarsanız hem bas hem de mid range tonları almış olursunuz.eğer doğru hesapları yapıp fazdan kaçarsanız davulun atak sesini daha keskin , baslarını daha gerçekçi almış olursunuz nitekim bas frekansların dalga boyu uzun olduğundan gerçek baslar yakında değil uzakta duyulurlar ve dolayısıyla mikforonlar tarafından algılanırlar.yakından mikrofonlayarak kaydettiğiniz bas ise proximity effect ürünüdür.
bilgiler gereksiz mi oldu gerekli mi oldu bilemeyeceğim ama :
anlatmak istediğim o işle bu mikrofon yapılır bilmemne diye kurallar yok.ha genelde stüdyolarda rode nt kullanılır vokal için.enstruman için ise yine rode nt kullanılabilir örneğin bir akustik gitar için...farkı enstrumanlar için farklı mikrofonlama yöntemleri vardır.davul zili küçük diyaframlı condenserlar ile mikrofonlanır mesela.zillerin farklı yerlerine nişanlanırlar vesaire...sm 58 veya 57 bence evde yapılacak bir kayıt için fazlasıyla ideal mikrofonlar..
-
SHURE.. BIR MARKA DA VAR KI FIYATINA GORE EN IYI PERFORMANS VEREN MIKROFON DENOX, YANI 8YTL CIVARI. GERCEKTEN DE KALITELIDIR
-
Merhaba. Ya ben geçenlerde Shure C606N diye bir mikrofon aldım. Hiç beklemediğim bi ses kalitesi var çok şaşırdım süper bi alet. Tavsiye ederim. Ayrıca 50YTL.
-
8 ytl ye satılan bir mikrofon kesinlikle kaliteli olamaz. :)
-
8 ytl ye satılan bir mikrofon kesinlikle kaliteli olamaz. :)