Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Çift ses

• rubber soul • 19 Mayıs 2007 23:43 • #556384
    Yahu bu kadar teknik bilgiden sonra şaheser bestelemesi lazım birinin.Ner var mı senin şaheserin?Yoksa ağdalı yabancı müzik dergilerinden alıntı yapıp biz masum insanları mı yiyorsunuz?:)

Ben mesela 1000 yıllık Dogs dinleyicisiyim(Pink Floyd'un albümü oluyor bu "Dogs") Hiç bu ağdalı lafları edemedim.Ben mi odunum yoksa..yoksa nedir yahu?
    (Ben bazen odun olduğumu düşünüyorum ama..onuda ekleyeyim)

Şaka bir yana,bu kadar elektronik ve sayısal gereçlerle uğraşmaktan 7 notayı bir araya getirip,adam gibi ufak bir melodi bulanlar"yok denecek kadar az" artık(bu lafıda pek severim).Mesela ben en iyi bestelerimi hep mırıldanarak yapmışımdır.
  • Single_FACTOR • 20 Mayıs 2007 00:52 • #556385
    Teknikte dahi birinin sonuçta itici olması gibi durumlarla çok karşılaşılmıştır.
    paganini bethoven dan daha teknikti. daha ünlü olabildi mi peki?
  • violoncellist • 20 Mayıs 2007 01:18 • #556386
    paganini bethoven dan daha teknikti. daha ünlü olabildi mi peki?

herşeyden önce paganini beethoven'den daha teknik değildi. hatta zaman zaman beethoven daha teknik, paganini daha müzikaldi. onun için pek yerinde bir benzetme olmamış... ikisinin de ünleri farklı yerlerde. paganini beethoven'den daha ünlü ya da beethoven paganini'ye beş basar gibi bir tartışma söz konusu bile değildir. kaldı ki bestecilerin stilleri ve ekolleri bile çok farklıdır. bu yaprak sarması yaş pastadan daha lezzetlidir gibi bir iddia olur, saçma olur, gerek yok..
    saygılar...
  • Single_FACTOR • 20 Mayıs 2007 01:57 • #556387
    bravo.
    İbrahim tatlıses mi? Pavorotti mi?
  • Serpent_King • 20 Mayıs 2007 09:39 • #556388
    hatta zaman zaman beethoven daha teknik, paganini daha müzikaldi.

beethoven ın yazdığı teknik parçaların bugün o hızda çalınıp çalınmayacağı tartışılıyor.bazıları abartı hızlı çalındıklarını söylüyorlar.

aynı şey paganini için de geçerli ancak ikisini ayrı ele alırsak paganini tekniğiyle ön plana çıkmış bir keman virtüözü.beethoven ise kompozisyonlarıyla daha çok biliniyor.
  • kaşif • 20 Mayıs 2007 17:29 • #556391
    O kadar teknikle bestekâr değil de virtüöz olunur herhalde. Bestekârlar ise şu arza teşrif ederlerken, diğerlerinden fazlaca bir şeyler getiriyorlar yanlarında. Sonra da çıkarıyorlar zulalarındakileri birer ikişer.
  • violoncellist • 20 Mayıs 2007 21:19 • #556395
    demek istediğimi anlayamadıysan ya da anlamamak için kendini illa ki zorlamak zorunda hissediyorsan sen bilirsin. ama 17 senedir klasik müziğin içinde olduğum gerçeğine dayanarak şunu söyleyebilme hakkını görüyorum kendimde; paganini ve beethoven karşılaştırılamaz. eminim ki sen de bu örneği karşılaştırma için vermedin ama, demek istediğim şu ki yanlış anlatmışsın.. ya da her neyse artık. umarım anlatabilmişimdir..
    İbrahim tatlıses mi? Pavorotti mi?

bu da şey gibi.. mesela.. bir maraton koşucusuyla sadece çok hızlı koşabilen bir çocuğu karşılaştırmak gibi :)
    saygılar...
  • Single_FACTOR • 20 Mayıs 2007 23:44 • #556399
    peki .
    Maradona mı? Ronhaldinho mu?
    bilmiyorsan cevap verme 15-20 yıldır futbol oynayan birileri çıkıp yanıtlasın .)
  • violoncellist • 21 Mayıs 2007 01:03 • #556400
    neden illa ki birileri arasında seçim yapıyoruz ki? o ronhaldinho, bu maradona! bilmem 'bu sefer' anlatabildim mi...
    saygılar
  • syarar • 21 Mayıs 2007 14:30 • #556401
    Benim anlamadığım niye enleri arıyoruz. Yani bırak dinle kardeşim... O teknik o ruhi şu böyle filan... Bu müzik olayı içten biryerlerden geliyor... Yani bir şarkıyı seversin... ya da sevmezsinbu kadar... Teknik boyutu müzisyeni ilgilendirir.