-
Acaba yardımcı olabilecek biri var mı bu pedalın ne iş yaptığına dair? Tamamen bilgilenme amaçlı...
-
hiçbir iş yapmaz, alırken masraf yaratır sonra bi dolapta bekler durur.
-
yahu nedir bu compressor düşmanlığı:D
beni compressorlere emanet ediniz. şaka bir yana, compressor dediğimiz cihaz düşük ve yüksek sinyalleri aynı seviyeye çeker(bunun oranını kullanıcı belirler pek tabii ki). bu yolla sustain de sağlar. yalnız dip gürültüsü de nihayetinde bir sinyal olduğu için gürültüyü arttırır. bazı tonları yakalamak için şarttır, ancak tuşeyi öldürdüğünü söyleyen bir güruh compressorleri taşa tutar. bir bakıma haklı onlar da, ama david gilmour tonunu tuşesiyle çıkaran bi insan evladı tanımıyorum ben, misal.
-
beni compressorlere emanet ediniz. şaka bir yana, compressor dediğimiz cihaz düşük ve yüksek sinyalleri aynı seviyeye çeker(bunun oranını kullanıcı belirler pek tabii ki). bu yolla sustain de sağlar. yalnız dip gürültüsü de nihayetinde bir sinyal olduğu için gürültüyü arttırır. bazı tonları yakalamak için şarttır, ancak tuşeyi öldürdüğünü söyleyen bir güruh compressorleri taşa tutar. bir bakıma haklı onlar da, ama david gilmour tonunu tuşesiyle çıkaran bi insan evladı tanımıyorum ben, misal.
treshold , atak ve release zamanlarını yanlış ayarlarsan öldürür tabi tuşeyi.
-
cs3 süz analog set up olmaz tabi bu benim fikrim cs3 süz tonum bişeye benzemiyo
-
Ne marka gitar kullanıyorsun, soruyorum çünkü fender ve türevi gitarlarda hemen hemen herkes cs3 kullanırken, daha sert aletlerde ki özellikle aktif manyetikli gitarlarda pek tercih edilmiyor gibi bir izlenimim var..
-
compresor'e ayarı veremezsen o sana verir ayarı... MXR Super Comp. dışında diğerlerine gerek yok.. eğer tonumu güçlendirsin istiyosan ton yiyen bi compressor yerine MXR M-133 MicroAmp'ı tercih ederim..
-
:) gerçekten Compressor olmadan Gilmour tonu imkansıza yakın! Ayrıca CS-3 le de çok zor onu da söyliym..
-
arkadaşlar compressor tonunuza etki eden bir efekt değildir.
compressor , en yüksek sinyal ile an alçak sinyal arasındaki mesafeyi düşüren bir olay.yani otomatik bir volume fader ı gibi düşünebilrsiniz.atak zamanıyla fader ın ne zaman gireceği , release ile ne kadar süre o indirilen miktarda kalacağı , r a t i o ile kaç oranıyla ineceğini belirlersiniz.tonunuzun şeklini şemalini değiştirmezsiniz :) bunu yapan compressor var derseniz ben de size o compressor olmaktan çıkmış artık derim başka bişey demem.
-
söylediklerine ek olarak, cs3'te "tone", "level", "attack" ve "sustain" bölümleri mevcut. attack, aynen mesajda anlattığın gibi; belirttiğin release de sustain düğmesi. level ise aletten çıkan volume, tone ise bildiğiniz ton -koyulaştırabiliyorsunuz ya da açabiliyorsunuz-. ancak bu aleti alan çoğu arkadaşımızda şöyle bir yanlış kavrayış mevcut "sustain de var ne güzel, alayim sustaini uzatabildiğimce uzatayim". bu genelde doğru, ancak ayrıntıda yanlış bir düşüncedir. evet sustain sesi uzatır, tele vurduğunuzdan biraz zaman geçmeye başlayınca -yani gitarınızın sustaini sönmeye başladığında- compressorde açık olan sustain bölümü bu sefer gitarda oluşan dip sesleri yükseltip, normal gitar çaldığınız volumele aynı hizaya getirir.
yani mantık olarak bu alet gitarın sustainini kesinlikle arttırmaz, sadece tele vurduğunuzdan sonraki ilerleyen zaman bağlamında düşen sesi ilk vuruştaki volumede tutar; gitarın sustaini tamamen bittiğinde bütün cızırtıyı, dip gürültüyü gitarı normal çaldığınızdaki çıkan ses seviyesine yükseltir. bu da inanılmaz bir gürültü oluşturur.