Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Morley bad horsie 2 vs cry baby 535Q

• biyobaho • 6 Mayıs 2007 12:37 • #556275
    Arkadaşlar bu iki wah pedalını birbiriyle kıyaslarsak hangisi daha üstündür? Ya da ikisi arasında ciddi bir fark var mıdır?
    Şimdi bildiğime göre satriani ve malmsteen cry baby kullanırken, steve vai (ve metin türkcan :)) morley bad horsie kullanıyorlar.
    Ben satrianinin ve malmsteen'in wah tonlarını sevmezken steve ve metin'in wah tonlarına bayılıyorum.
    Bu durum acaba wah pedalıyla mı ilgilidir yoksa aslında bir tesadüf müdür?
  • BurakFender • 6 Mayıs 2007 13:11 • #556276
    tuşe ye bağlı o çıkan ses...
  • biyobaho • 6 Mayıs 2007 13:38 • #556277
    Tuşe ne?
  • BurakFender • 6 Mayıs 2007 22:23 • #556287
    gitaristin çalış tarzının sese etkisi gibi birşey.yani bi gitarı steve vai ın eline verirse farklı bir ses çıkar blackmore un eline verirsen farklı ses çıkar.her türlü ayarı aynı olsa bile.mesela ben blackmore u hiç tap yaparken görmedim ama vai paso tap yapıyo.tam olmadı da bu örnek bi fikir verir sanırım...wah dersen ama bence paran varsa vox al.çok dolgun tonlu wahları var
  • BurakFender • 6 Mayıs 2007 22:23 • #556288
    gitaristin çalış tarzının sese etkisi gibi birşey.yani bi gitarı steve vai ın eline verirse farklı bir ses çıkar blackmore un eline verirsen farklı ses çıkar.her türlü ayarı aynı olsa bile.mesela ben blackmore u hiç tap yaparken görmedim ama vai paso tap yapıyo.tam olmadı da bu örnek bi fikir verir sanırım...wah dersen ama bence paran varsa vox al.çok dolgun tonlu wahları var
  • byrm_89 • 15 Mayıs 2007 22:09 • #556343
    Bende 535Q var. Gayet sağlam Petruccinin wahıyla eşdeğer sesler çıkarabiliyor. Ayarlarını yapınca Joe satrianinin tonlarının aynısına ulaşılabiliyor
  • alp-y • 16 Mayıs 2007 20:44 • #556352
    bakmayın vai nin bad horsie 2 kullanıyor falan olduğuna setup ında bad horsie 2 ve de cry baby var ve genelde cry baby yi kullanıyor albümlerinde falan da...Gidin deneyin yine de benim oyum cry baby ama tadı ayrı tabi 2 sininde
  • ddrkn • 24 Mayıs 2007 17:32 • #556442
    Kesinlikle crY babY yav.. sweet shild o mine ı dinle slashın crY babY sine bi bak.. Wah olgusunu yaratan bir markayla kıyaslanamaz bad horsie..
  • ibanetze • 24 Mayıs 2007 19:51 • #556446
    Slash'ın o CryBaby'si custom Shop rack mount CryBaby anacım. =)

Bad Horsie metalci işi, distortionu kısarsan CryBaby gibi chiken pickin falan yapamayabilirsin. Birinde Fasel indicator kullanıyoruz yaşasın potlar diye reklam yapıyolar, diğerinde de no pots to wear out, yaşasın elektro-optik dizaynımız diye... Bence Dunlop JH-1 Jimi Hendrix wah wah hepsini döver ama 535Q'nun boost switchi olması çok hoş bi özellik, yani ekstra booster taşımaya gerek kalmıyo.