Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

big muff mu pro co rat mi?

• thinkfloyd • 20 Mayıs 2007 18:57 • #556392
    Merhaba, ben ds-1 i booster olarak kullanıyorum ve yanına ana distortion olarak bişey aramaktayım. Big muff iyi bir fuzz, ve rat2 çok kaliteli bi distortion. Siz olsanız hangisini kullanırdınız seyirciye sorma hakkımı kullanıyorum:) Teşekkürler.
  • Soulforger • 20 Mayıs 2007 21:16 • #556394
    Aslında çalacağın tarz için (ki ismini göz önüne alıyorum tarz tahmininde) , big muff daha iyidir gibime geliyor. Ama ben olsam ("Gain hiç bir zaman yeteri kadar yüksek değildir" , benim felsefem :D ) , rat'i tercih ederdim =)
  • ibanetze • 20 Mayıs 2007 22:04 • #556396
    Ben olsam DS-1'i satar BD-2 ya da TS9 alır, ana drive pedalı olarak da RAT II kullanırdım... Zaten öyle kullanıyorum. RAT II'yle Big Muff biraz ters zaten birbirine, Big Muff'ın gaini ne kadar kıssan da overdrive tonu vermez, ama RAT II çok yönlü pedaldır...
  • thinkfloyd • 21 Mayıs 2007 14:33 • #556402
    Tam beklediğim gibi cevaplar:) Peki Rat II den böyle clean sololar için yumuşak cızırtısız bi overdrive tonu da alabilirmiyim. Ant müzikte denedim aleti ama çok kalabalıktı pek verim alamadım deneyden. Ayrıca palm mute olayını çok kulanıyorum rat te tiz mutelar alınabilirmi? Muff u çok merak ediyorum David Gilmourun fuzz kullanmasındaki nedeni merak ediyorum daha doğrusu. Teşekkür ederim ibanetze soulforger...
  • Soulforger • 22 Mayıs 2007 10:41 • #556409
    Ne demek ,yardım edebiliyorsak ne mutlu bize :)
  • ner • 24 Mayıs 2007 17:27 • #556441
    Gilmour'un fuzz kullanmasının nedenini anlayabilmek için soundunun gelişim çizgisine bakmak lazım. Nedir? Gilmour 60ların başında Pink Floyd'a katıldığındaki gitar sesi Barrett tonuna yakın olma amacıyla cayır cayır fazdır. Faz dönemin sesidir. Daha sonra ise faz sesinin cayır cayırlığı gitmiş, yumuşak, daha kullanışlı bir faz kalmıştır Gilmour'un elinde. Hala faz kullanmasının nedeni şu anki soundunun temelini fuzz sesinin atmış olmasıdır.

Arbeiter Fuzz Face'e de bir bakmanı öneririm. Kütük gibi faz sesi için bir numaradır:D