-
arkadaşlar bu gitarlardan hangisinden daha iyi verim alırım bi fikir verirseniz kısa zaman içinde birini almayı planlıyorumda şimdiden sağolun
-
ikiside güsel ama gibson studio almaktansa epi elitist al gibsonu okutsun..
-
Epiphone Elitist gerçekten süper bir gitar ama mümkünse bu marka şu markayı döver türünden yorumlardan kaçalım arkadaşlar , zira kesin konuşulamaz bu konu hakkında pek. Aynı markanın aynı model gitarları arasında bile dağlar kadar fark olabir , her ne kadar bu fark üst model gitarlarda daha da azalsa da... O yüzden biraz daha dikkat edersek daha iyi olur :)
Ayrıca Gibson kullanmadım bu güne kadar , Jackson'dan şaşmadım :) Ama eğer yamulmuyorsam , Gibson LP Studio ile Standart arasındaki tek fark görünüşleri (binding ve boya falan). Eğer görünüşüne değil de markaya önem veriyorsan Gibson al derim. Yok markaya değil de görünüşüne önem veriyorsan Epiphone al derim. İkisi de önemli değilse yazı tura atarsın artık :) Ya da daha çok bilen bir üyenin yazmasını beklersin :)
Kolay gelsin :)
-
yaaa tabi ki denemek lazım bu işler belli olmaz ama studio ile standart arasında ton farkı da olduğunu ben sana gönül rahatlığıyla söyleyebilirim..
-
bence(!) lp studio daha iyi bir seçim olur ama bildigim kadarıyla son yıllarda üretilenler pek de iç açıcı değil o yüzden daha eski modellerini öneririm.
-
Kullanılan malzemelerdendir , köprü olsun , kulakçık olsun... Değiştirirsen fark kalmaz bildiğim kadarıyla :) Ama tabii ne kadar doğru biliyorum , orası tartışılır :)
-
standart ile studio arasında sadece işçilik farkı yokmuş.. ben de öyle biliyodum ama kullanış açısından ve ton açısından bütün les paul modelleri farklı. youtube'da bi eleman tanıtıp yorum yapıyodu 3-4 farklı les paul modeli çaldı. ama tonlarda çok fark yok. ses farkını anlayabilmek için çok dikkatli olman lazım. ama görüntü farkını anlamak için çaba sarfetmene gerek bile yok. Bi yerde de bişey okumuştum, gibson les paul'ün en dandiğinin tonu epiphone'un en kralının tonundan daha iyiymiş. tabi kullanmadım hiç. ama var ya, gibson'un kafası süper :) böyle bi şekil yapmış adamlar, kral tacı gibi sanki. epiphone'unki çok alakasız duruyo. Hem gibsonun logosu da süper. Yani studio da olsa ne kadar kötü olabilir ki.. gibson bu. Bence gibson al. Ama siyah pickguardını beyazıyla değiştir bence. çirkin duruyo ya :)
-
Gibson'ın en dandiği , Epi'nin en iyisinden daha iyidir lafı tamamen bir saçmalık , bundan adım gibi eminim :) Gibson kullanmadım , ama elime alıp çalmışlığım vardır bir kaç kere. Epi'de çaldım bir kaç tane.
O yorum "Benim babam senin babanı döver" mantığıyla yapılmış bir yorumdur sadece , takmamak lazım :)
-
ben ikisini de denedim lp studio daha çok hoşuma gitmişti ama kişisel bi tercih, deneme fırsatın varsa dene hoşuna gideni al :)
-
les paul tarzında ltd deluxe ec-1000 war bir de. sesini bilmem ama tipi çok hoşuma gitmişti. manyetikleri de emg'ydi fena değildir heralde ona da bak derim.