Davul akordu yapmayı bilenlerden yardımlarını bekliyorum.. Amatör bateristim akord işini bi türlü becermiyorum iyi tonlar elde edemiyorum yardım ederseniz sevinirim...
Kasnakların üzerinde vidalar var . Ordan bir drum key ile yapabilirsin . Deriyi ne kadar geniş tutarsan o kadar tok bir ses çıkar . Yani Tom1-Tom2-Floor Tom olayını iyi yapman gerekir . Tom 1'i hepsinden çok sıkarsın . Tom 2'i kulağına yeterli gelecek derecede biraz daha az sıkarsın . Floor Tom'u ise daha gevşek bırakırsın . Ayrıca davulun 2 yönü var . Yani sadece üst deriyi değil aynı anda alt deriyi de sıkman veya gevşetmen gerekir . Bunu aynı anda yaparsan en düzgün orana ulaşırsın . Kick içinse akoru zordur önce onu söyleyeyim . Ama içine eğer çarşaf tarzından birşey koyarsanız daha tok bir ses elde edersiniz . Ayrıca tokmakların tam olarak temas ettiği noktada bir Bass Drumhead çok da güzel olacaktır . Son olarak davulun alt derisinin tam ortasına ufak bir sünger yapıştırırsan çok daha tok tonlar elde edebilirsin .
Bunların dışında daha önce hiç Snare tonlamadım o yüzden o konuda yardımcı olamayacağım .
Snare akordunu da bir arkadaşıma sordum hemen onun anlatımıyla aktarayım :)
orjinal derilerle tonlama yapcan , alt deriyi çekicen işte parmağınla kontrol et
sert olana kadar çek , sonra kort un geçtiği yerdeki sağ ve sol babaları çok az gevşet onlar hafif yumuşak olsun , sonra üst deriyi de parmağınla kontrol et
sert olana kadar çek , sonra bagetle tonla .