-
Fender 25W dsp model amfim var. Gitar çalarken birden tellerin elimi yaktığını hissettim. Elektrik çarptı yani bayaa.. Sorun gitarda değil, müzik setine taktım bi problemi yoktu. Neden olmuş olabilir?
-
bende de aynı şey oluryo du, hatta köprüye değdiğimde de sanki dilini 9voltluk pile değdiriyomuşsun gibi oluyordu. Sonradan farkettim gitarın jack girişi gevşemişti, sıktım düzeldi, ama arada yine sıkmak gerekiyor girişin etrafındaki somunu.
Umarım yardımcı olur.
-
topraklama ile ilgili bir sorun.amfiyi ne çeşit bir prize taktığına dikkat et.mümkünse topraklı olsun.ve jakını da gözden geçir tabi.
-
Sanırım problem prizde. Başka bi prize taktım problem ortadan kalktı. Ama şöyle bişey var, Tekrar eski prizine taktım hala bi problem yok.. Karışık bişey anlamadım ki...
-
Apartmanınızdaki elektrik tesisatında topraklama yoksa (topraklama derken prizlerdeki toprak uçla nötr ucun birbirine bağlanmasını kastetmiyorum, Ciddi anlamda tesisatta toprak hattının olmasından bahsediyorum.) çok büyük bir ihtimalle ondan kaynaklanır. Önceden çarpıp şimdi çarpmamasını şöyle anlatayım:
apartmanda topraklama yoksa başka bir dairede herhangi bir aletin (ütü, elektrikli fırın, fön makinası vb..) kısa devre yapması durumunda apartmandaki tüm prizlerdeki nötr uçlar yüksüz olması gerekirken bir anda gerilime sahip olurlar bu gibi durumlarda gitarından elektrik çarpabilir. Herhangi bir dairede bahsettiğimiz kaçak yapan alet takılı olmadığında da böyle bir problemle karşılaşmayacaksın.
-
hmm... Teşekkür ederim bayaa bişey öğrendim :) Sanırım bu yüzden çünkü artık çarpmıyor.
-
Rica ederim ne demek . Ama elektriğe dikkat etmek gerekiyor...