-
ibanez akustik gitarım var ve kayıtlarımda kullanmak istiyorum.gitarda buzz feiten denilen olay var. şimdi ben buna manyetik taktırmak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir? eşik altı kullansam buzz feiteni çıkartmak zorunda kalacağım.ne yapmalıyım? fazla masraflı da olsun istemiyorum.
-
kayıtta kullanmak istiyorsan eşik altı manyetik kullanmanı öneririm.kutu sesini diğer seçimine nazaran çok daha iyi alırsın.
-
kutu sesi demekle neyi kastettin anlamadım.
ya zaten aklımda eşik altı var da buzz feiten e yazık olmasın diye düşünüyorum
-
enstrumanın gövdesinde , yani kutusunda oluşan sese kutu sesi diyoruz.bunu eşik altı ile almaktan ziyade , gövdedeki deliğe mümkünse geniş diyaframlı cardeoid bir kondansatörlü mikrofon nişanlayarak da elde edebilirsin ama eminimki eşik altı manyetik taktırmaktan daha fazla masraf çıkartır.
kutu sesini almanı tavsiye etmemdeki amaç , akustik gitar hissiyatını daha geniş hissettirecek olması.eğer alt frekanslar çok fazla gelirse zaten traşlarsın olur biter ama manyetik takarsan bu alt frekansları asla eşik altı kadar doğal yollar ile elde edemezsin , hatta yeterli miktarda da elde edemezsin.
buzz feiten in yerine kullanılabilecek çok şey var bence dert etme onu.
-
sağolasın. peki marka olarak önereceğin ne var veya nasıl araştırmalıyım.bu aletin bi adı var mı?mesela eşik altı manyetik deyince anlaşılıyor ne olduğu.bunu nasıl tarif edebilirim? web sitesi tavsiyesi olabilir...
-
piezzo deniyor bunlara.bence gitar yapımı ile uğraşan ustalara bir danışsan daha iyi bir yol izlemiş olursun.ayrıca bu manyetiklerin kaliteside artıyor doğal olarak fiyatları arttıkça.ama orta karar bir piezzo işini rahatlıkla görecektir.
-
tamamdır çok sağol
-
ciddi bir kayıt yapılacaksa bence mikrofon kullan. eşik altı manyetikler genelde mikrofon kullanılamayacak kadar yüksek volümlü canlı konserlerde kullanılır.
-
ciddi bir kayıt yapacaksan evinde kayıt yapma o mikrofonla.zira kondansatörlü bir mikrofon bilgisayarındaki fan sesini bile muazzam şekilde alır.ayrıca odanın reverbasyonu da kötüyse ki muhtemelen öyledir , hiç tavsiye etmem tabi eğer ciddi bir kayıtsa..
bu arada en ucuz işini görecek kondansatörlü mikrofon rode nt 1 dir.fiyatı da 300 usd + kdv sanırım.
-
fan sesi konusunda hak verdim. sırf o yüzden laptop kullanıyorum zaten, performansı desktop makineler kadar iyi olmadığı halde.