Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitar&akustik gitar

  • thedeath_angel • 28 Ekim 2007 22:18 • #557629
    ya arkadaşlar gitara yeni başladım o yüzden bilgili birinden bir konuda açıklama istiyorum...gitarla akustik gitar arasında ses bakımından ne gibi farklılıklar var???
  • kkurt • 28 Ekim 2007 23:04 • #557630
    o sadece bir isimlendirme.

    "akustik gitar" deyince elektrikle çalışmayan metal telli gitarlar anlaşılır. bunlarla pop, rock vs çalınır. pop müziğin en temel enstrumanlarından biridir. temel işlevi ritm çalmaktır ama melodi çalmak için de kullanıldığı sık sık olur. genelde penayla çalınır, ama tırnakla çalındığı da olur.

    "klasik gitar" denince kaba bir tabirle tellerin klavyeden yüksekliği piyano tarzı bir çalışa izin veren naylon telli gitar anlaşılır.bu tür gitarlarla piyanodan uyarlanmış klasik müzik eserleri çalınır. akustik gitar aksine bu tür naylon telli gitarlarla polifonik müzik çalmak daha kolaydır, çünkü tellerinden daha yuvarlak sesler çıkar. tırnakla çalınır.

    "flamenko gitar" denince telleri klavyeye yakın naylon telli gitar anlaşılır. adı üstünde, bunlarla ispanyol müziği çalınır.

    bazen de "akustik gitar", sadece gitarın elektro gitar olmadığını belirtmek için kullanılan bir ifadedir. bu anlamda kullanıldığında naylon telli bir gitar da "akustik" olabilir, ama genelde bu anlamda kullanılmaz, ve akustik gitar denince genelde metal telli bir gitar anlaşılır.

    elektro gitara gelince. onlar da gövdesi ses çıkarmayan dolu tahtadan yapılmış metal telli gitarlardır. bunlarla rock, metal, jazz, blues vs çalınır. genelde penayla çalınır (istisnalar kaideyi bozmaz:) ).

    kafa karıştırması muhtemel bir durum - "elektro akustik" denince, konserde kullanılmak üzere tasarlanmış, gövdesi normal akustik gitarların aksine fazla titreşmeyen ve bu yüzden yüksek volümlü ortamlarda kullanılabilen ve bir seslendirme sistemi ile beraber kullanılan akustik gitar tonuna sahip aletler anlaşılır.