Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gitar Alımına Dikkat

  • Barış Yerli • 10 Temmuz 2008 19:16 • #558426
    Sevgili müzik severler; Ankara'daki Enstrüman Eğitimine İlişkin başlıklı konuda bahsettiğim gibi bir diğer önemli başlık da bu olmalı.

    Çoğu yeni başlayacak olan öğrencinin düşüncesi şudur; nasıl bir gitar almalıyım, şu kadar param var ne alabilirim vs.

    ilk ve en önemli önerim şudur; hiçbir zaman marka düşünmeyin! Unutmayın ne 250 - 300 milyonluk ibanezden ne 250 - 300 milyonluk fenderden ne de başka bir gitardan beklediğiniz performans gelmez. Sizin için önemli olan şey zaten gitarın performansı olmamalıdır. İlk önce anlamanız gereken konu bu.

    Gitara yeni başlayacak bir öğrencinin, ne ton kavramından, ne ağaçtan ne bas ne mid ne de treble ayarlarından anlamasını beklemeyiz.. Gitara yeni başlayacak bir öğrencinin sustain, noise gate veya single ve humbucker manyetik gibi konulardan anlamasını beklemeyiz. Gitara yeni başlayacak bir öğrencinin gitarın ağacına göre verdiği tondan anlamasını beklemeyiz.

    Dolayısıyla sizin harcayacağınız ödeneğe göre düşüneceğiniz en son şeydir, bu tür kavramlar ve markalar. Gitara yeni başlayacak birisinin gitar seçiminde izleyeceği iki yöntem vardır!

    Birincisi, gitarı iyi bilen biri ile alışverişe çıkmak ve onun deneyip beğendiği gitarı satın almak. İkincisi ise eğer böyle bir şansınız yok ise, önce mağaza sorumlusuna "şu kadar bir bütcem var bu fiyat aralığındaki (klasik veya elektro) gitarlarınız hangileri" diye sormak... İkinci adım, gösterilen gitarları teker teker denemek ve elinize en yatkın olanını akordu tam tutanı ve perdelerinden temiz (cızırtısız) ses çıkanını almak!

    İşte hepsi bu. Zaten alacağınız eğitim sürecinde, iyi bir gitarın nasıl olacağını, tonun ne olduğunu ve nasıl ayarlanabileceğini, hangi gitarın nasıl tonlara sahip olduğunu, hangi ağaç türlerinin gitar tonuna nasıl etki ettiğini vb şeyleri öğreneceksiniz ve bu süreçte iyi bir gitarist olma yolunda ilerlemiş olacaksınız. işte o zaman zaten forum vb yerlerde nasıl bir gitar almanız gerektiği ile ilgili soru sormanıza gerek kalmayacak çünkü artık istediğiniz şeyi siz biliyor ve seçiyor olacaksınız
  • eevriim • 12 Ekim 2008 10:17 • #558588
    ben de elektroya başlamak üzereyim. bununla ilgili konu açtım (cort x2 washburn x10) oraya da yazarsanız sevinirim. ve konuya da ilişkin olarak, analog nedir ? - processor nedir ?