Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Ibanez Ergodyn Floyd Rose problemi...

  • O-G-A • 26 Şubat 2009 09:55 • #558770
    Merhaba dostlar,

    2. el bir Ibanez Ergodyn gitarim var.2 hafta once tum telleri degistirdim (tum telleri sokerek degistirdim). Yeni telleri taktiktan sonra 2 uctan kitlememe ragmen floyd rose akord kaciriyor.

    Soyle ki, vibrato ile tonlari peslestirince tum akord peslesiyor, tizlestirince tum akord yaklasik yarim nota tizlesiyor.

    Problemi cozemeyince tuneldeki luthier'lerden birine (Rifat usta) goturdum ; benden 90 TL para aldi ancak problem halen devam ediyor. Eskisi gibi floyd rose deli gibi akord kaciriyor. Telleri degistirmeden once gitari vibrato'dan tutup kaldirsam bile akord kacmazdi (nitekim floyd rose'un amaci da bu degil mi?). Problemi nasil halledebilirim bir bilgisi olan var mi?

    Simdiden tesekkurler.

    Ozz
  • ermanben • 27 Şubat 2009 10:12 • #558774
    Kendi dandik gitarımın floyd rose u ile cok ugraşmış sokup takmış birisi olarak tahminimi söylüyorum sadece..
    Şimdi tüm teller takılı iken floyd rose a belirli bir kuvvet uygulanarak bir miktar havada kalması saglanıyor. Tüm telleri çıkarınca haliyle floyd rose aşağı dogru inecektir. Yaylı mekanizma sürekli aynı ayarda olmaya alışık oldugu için teller sökülünce iç kısımdaki yaylar pozisyon değiştirdiiğinden yayları boşa almış olacaksın. Tekrar telleri taktıgında yaylar tekrar gerilecek. Bir ihtimal yayların deforme olmuş olabilir. Ancak daha önce de muhtemelen tel takma işlemini yapmıştın :) Yayların gerginliğini gitarın arka kısmındaki kapağın vidaları sökerek ayarlayabilirsin. Akordun kaçmayadığı zamana dek deneyebilirsin. Ama muhtemelen yine hemen oturmicaktır değişik ayarlarda 1 2 gün çalıp 1 2 gün sonunda akorun kayıp kaymadıgına karar vermek daha mantıklı..
    Sokup takmak konusunda : Korkacak gerçekten bir şey yok gonul rahatlıgıyla acıp kendin de ayarlayabilirsin :) Ama çözüm olacak mı bilemiyorum :)